Hogy lehet ez? Ennyit tévedett volna az értékbecslő?
Vas megyeiek vagyunk, Szentgotthárdon szeretnénk építkezni. Kinéztünk egy telket 4,5 millióért, kb. 1000 m2, még közművesítésre vár. Felbecsültettük értékbecslővel, 2,5 milliót mondott a telekre, azt hittem, lehidalok. Ennyiért maximum 15 km-re a várostól lehet ekkora telket venni, nem ott, ráadásul alig van eladó telek, örül az ember, ha ki tud fogni egy jó helyen lévő telket.
Megnéztem az értékbecslő honlapját, kiderült, hogy foglalkoznak ingatlan közvetítéssel is és Szombathelyen is árulnak telkeket. Az egyik általuk közvetített telek 8 millió lenne, ugyanakkora, kb. 1000 m2. Aztán nézegettem tovább, kiderült, hogy ez még egész olcsó telek volt, ugyanis Szombathelyen jó 10 000 Ft/m2-ért mennek a telkek, de jó helyen még drágábbak. Ezek után még jobban ledöbbent, hogy Szentgotthárdon szerintük csak 2500 Ft/m2-t ér egy telek. Hogy lehet ekkora különbség? Vagy az értékbecslő tévedett ekkorát és valóban számolhatunk 4500 Ft/m2-rel? Vagy Szombathelyen is alábecsüli a telkeket, mint Szentgotthárdon? Hozzáteszem, használt lakásárban, házak árában alig van különbség a két város között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!