Ki hogy alkudott a kinézett ingatlanra, ha az a piaci ár fölé volt az adott környéken kiírva?
Nem tudunk alkudni. Ez van, bénák vagyunk a kérdésben, piacra se nagyon járunk. Nincs rokon, barát aki ebben tudna segíteni. Találtunk egy ingatlant, de piaci ár fülé van kiírva. hogy kezdjünk neki, hogy a piaci érték legyen ebből? azon elvinnénk, mert amúgy ok a ház.
Van aki tud esetleg ebben tanácsot adni?
jelen terv, hogy közöljük nekünk mennyit ér, ha elfogadják visszük, ah nem, hát nem... de van egy gyanúm nem szokott ennyire egyszerű lenni. előző ingatlanunk piaci ár alatt volt, azt alku nélkül vettük.
kettes, köszi a választ! igen, mi is úgy vagyunk, jóhelyen lakunk amúgy, szóval az nem kényszer, hogy mindenáron költözni. csak van egy álmunk, ami vagy most sikerül, vagy később, igazából nincs kényszerünk szerencsére. De ez most egy jó ház lenne, tetszik . de piaci ár fölött nem fogjuk megvenni az tuti.
de ezek szerint ez így működik akkor, hogy közöljük az ajánlatot, ha tetszik nekik elfogadják, ha nem meg nem. egy pozitív történet a tied :) kb ennyire tudunk mi is alkudozni :D
Én úgy szoktam kezdeni, hogy akkor memnyit is enged a feléből?:)
De viccet félre téve, nagyon jó emberismerőnek kell lenni ahhoz, hogy jól alkudj. A mozdulatokból, arcmimikából stb. kell olvasni. Nem mindenkivel lehet egyforma eredményt elérni. Ha kp-ban fizetsz, elég jó taktika az ennyit tudok adni érte, de ezt máris, kp-ban. Ha már régóta árulja, nagy az esély, hogy kapni fog az ajánlatodon.
Lehet úgy, hogy megmondod, tetszik a ház, megvennéd, de a környéken lévő házak x összegért mentek el, azt tartod reálisnak.
Ha még most kezdte hirdetni, esetleg több érdeklődő is van rá, nehezebb a helyzet. Akkor kevés esélyed van, egyelőre.
Nekem sokszor bejött már a mennyi lenne az utolsó ára?-kérdés is, erre szinte mindig alacsonyabb árat mondanak.
De én tényleg kevés dolgot vettem eddig azon az áron, ahogy hirdették, kivéve egyet, amit annyira áron alul hirdettek, hogy még inkább többet adtam volna érte:I
4 es, na igen. mi is ahol lakunk, azt áron alul hirdették, mert már több vevőjük visszalépett előtte..
igen, erre én is gondoltam, hogy indoklásnak közlöm, hogy hát ennyiért meg ennyiért mentek el a közvetlen szomszédságban házak. és ahhoz képest ajánlunk egy szerintem még így is korrekt árat.
A lakásunk is szeretnénk közben eladni, de az egyszerűbb, mert úgy hogy nem áruljuk is időnként ajánlanak kps vételt érte :) így ott könnyebb reális árat kiírni majd. mert ugye csak azért nem adtuk még el, mert valahol laknunk is kéne. De rosszabba nem megyünk. ez a szint kell, plusz kert. Mert ezt magunknak alakítottuk át, szóval pontosan tudjuk mi a kényelmes nekünk.
szóval a környék árait tekintve szeretnénk eleve ajánlatot tenni. hát mindenesetre egy próbát megér. csak annyit tudok, hogy lehet alkudni, ennyit kiderítettem. mert már visszalépett vevőjük.
Az,hogy a vevő mondja az eladónak,hogy ennyiért mentek el a házak a környéken az nem valószínű,hogy érdekli,pláne hacsak kicsit van(1-2 millióval) fölé lőve az ár.Mert az eladó tudja mi van a háttérben,miért szeretné eladni....és lehet neki sem sürgös.Ráadasul szoktak mondani:Amíg lósz@r van veréb is van :-)
Alkudni úgy érdemes,hogy lehetőség szerint a vevő mondja ki azt az árat amit ti szeretnétek...
És mindig kicsit alacsonyabb arat mondunk,mint amennyink van...és hatarozottak legyünk
Pl.
Haz hirdetett ára...10.5m
9m ér nektek,de max.9.5 ért megvennétek
8.5m ajánlotok,és indoklasként mondjatok pl.szigetelés hianya....
Aztan ha latszik,hogy komoly a szandék,akkor úgyis mond alacsonyabb árat....stb...ez par perces dolog...
6 os köszönöm neked is.
hát nem ez az árkategória amit írsz :) annyiért felénk lakás sincs... olyan jó 15%kal bőven felé van árazva a piaci értékének. Csak azért kezdünk el egyáltalán alkudni rá, mert láthatólag hasonló az ízlésünk a tulajjal, így kevéssé kéne hozzányúlni. pl nem kell szétverni a konyhát. Az hogy mi a bibije, az tök nyilvánvaló, abból nem is csináltak titkot, dehát tökéletes ház nincs :)
szigetelés pl pont van... de szigetelés nélkül a környéken nem is megy el semmi csak jóval áron alul. de tetőt pár éven belül csináltatni kell rajta, és ez látszik is, szóval két eset van, vagy a komolytalan vevőket szűrik az árral, vagy igazából el se akarják adni... de mivel arra amikor mondtuk, hogy mi ebből azért egy nagyobbat alkudnánk, azt mondták, minden megbeszélés tárgya... így azért csak nekiindulnánk az árajánlatnak... mi is adtunk el ingatlant már, meg vettünk is, csak alkudni nem alkudtunk sose valahogy :) és most kicsit elgondolkodtam a kérdésen...
Az előző válaszoló csak példát írt, ezt jelezte is.
Tök mindegy mennyibe kerül a ház, ha 15%-kal olcsóbban akarjátok venni, akkor kezdjétek mondjuk 25%-kal olcsóbbnál az alkudozást. Ha nem tetszik neki, akkor maximum nemet mond, ti pedig mondtok egy valamennyivel magasabb árat, és ezt így tovább addig, amíg nem találtok egy olyan árat, ami mindkét félnek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!