8. kerület jobb részein lakást venni?
8. kerületben melyek azok a negyedek, amelyek jónak számítanak? Garzont szeretnénk vásárolni jó áron.
Hol nem és hol érdemes nézelődni?
10: Igen, így értem.
Ingatlanközvetítővel szerintem nem tudsz olyan sokat alkudni, mert ugye a jutalék miatt kevesebb marad az eladónak eleve. Tehát ha közvetítő általi hirdetés tetszik meg, érdemes megkeresni ugyanazt az ingatlant máshol is, hátha hirdeti a magánszemély is. Akár 7-8% is lehet a jutalék ÁFÁ-val együtt, azt te fizeted meg, és az ugye nem mindegy.
Jó :), keresek 10M és 15M közötti ingatlanokat, majd megtekintésekor adok egy ajánlatott.
15-ről azért nem lenne képem 10-re lealkudni, még ha nem ér annyit akkor sem.
Igen, 13-ig kereshetsz.:)
Sokat segít az alkuban, ha azonnal tudsz fizetni, és ha adsz írásbeli árajánlatot. Írásbeli árajánlat-mintát találsz a neten, de kiegészítheted saját szavaiddal. Az enyémet is szivesen átküldöm, ha adsz mailcímet.
Ez gyakorlatilag egy előszerződés, illetve ütemterv, amiben leírod a konkrétumokat a megvásárolni kívánt ingatlanra: pl. ha most meglenne a kiszemelt lakásod, akkor tartalmazhatná az ajánlat, hogy a 10 M Ft-ot tetszé sszerint KP vagy átutalással egy összegben kifizeted a febr. 13-ával kezdődő héten a Bp. ... cím alatti ügyvédednél kötött szerződés aláírása napján. A birtokbaadást X. hó X-én gondolod. Stb. Tehát pontos ütemtervvel. Így megvan a dolgo komolysága és nagyonis meggondolja egy eladó, hogy akarjon-e tovább vacakolni bizonytalan ideig - ami éveket is jelenthet - az eladással plusz 5-10% reményében, vagy eladja másfél hét múlva a biztos vevőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!