Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladó az ingatlan vagy nem eladó?

Eladó az ingatlan vagy nem eladó?

Figyelt kérdés
Nem rég hiúsult meg egy ingatlanvásárlásunk. Történetünk a következő: csak egy régi terverajz alapján döntöttünk egy ingatlan megtzekintése, ami fel volt téve több ingatlankeresőre. Felhívtam az egyébként nagyon rokonszenves ingatlanost, aki elmondta hol található a ház, és kb mi lenne a végső ára. Elmondta azt is, hogy nagyjából 6 millió ft-os tartozás van a házra terhelve, rettenetesen le van lakva, víz gáz, villanyfelújítás mindenképpen szükséges. Valószínűleg ők keresték meg az ingatlanost még tavasszal, hogy adja el a házat. Hétévégén tartottuk volna az ingatlan megnézést, azonban ez mint füstbe ment. Az ingatlanos szerint az egyik gyerek talán külfödön él, elkezdett nyafogni, hogy a ház nem eladható állapotban van, ki kellene tavasszal festeni stb. Ez persze minket nem érdekelt, mivel ilyet keresünk. Mondta az ingatlanos, rendben, akkor felhívja az anyját, aki egyébként a házban lakik, és megkéri, hogy megnézhessük a házat. Az meg annyit mondott az ingatlanosnak, hogy a ház megér vagy 30 milliót, így annyit mondott nekünk a hölgy, hogy felejtsük el, ő nem vergődik velük, le is veszi a hírdetést. Nem teljesen értjük a szitut, hogy mi történt, hisz ők akarták eladni, de szerintetek mégis mi jött közbe? Valószínű meg akarnak szabadulni ettől a tetemes adósságtól, érdemes vele várni, míg lenyugszanak a kedélyek és megkeressük őket? A ház egyébként NEM ér 30 milliót azon a környéken ennyi pénzért kvázi újépítésű nagy házat lehet kapni, amibe csak költözni kell. Ha jól emlékszem 17 millióért volt hírdetve. Volt valakinek hasonló esete? Mit érdemes ilyenkor csinálni, mert mi mindeképpen meg szeretnénk nézni személyesen.

2017. jan. 6. 14:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek, kedves utolsók! Ennek lassan 1,5 hónapja. Az ingatlanos egyébként nem tudom, hogy férhetett hozzá a számlájukhoz, de ezt mondta: "júniusban néztem meg és akkor volt valami 5,5-6 millió svájci frank alapú tartozás, szerintem azóta (decemberben) ez csak növekedett, de valamiből csak fizetik, mert nem vette el a bank". Én is abban bízok, hogy emiatt el akarják adni a közel jövőben. A képeket akkor elküldte nekünk az ingatlanos, mivel azok nem voltak fent mik uralkodnak bent: szeméthegyek, lábasok, ládák egymás hegyén hátán, elhanyagolt kert. Mit gondoltok, tényleg érdemes felkeresni az öreglányt?
2017. jan. 8. 15:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez egy szép kálvária, amit leírt az utánam hozzászóló, tanulságos! Azonban ismerős történet. Én azért megreckíroztam volna azt, hogy mit lépett volna a tulaj, hogyha azokat a tárgyakat mégsem kértétek volna, mondván, hogy nem fontos nekünk annyira. Szerintem fordult volna a kocka, és végül odaadta volna a lakást, akár a berendezéssel együtt. Nekem egy nagyon hasonló kálváriám volt egy 65-70 közötti eladó hölggyel, aki össze-vissza kavart, hogy ő mennyit költött arra, és, hogy 80-ban milyen drága volt az a bútor, ki sem futotta csak egy évi keresete, az ingatlanos, vagyis én is mennyi pénzt elviszek tőle, satöbbi-satöbbi.... Végül odaadta a házat a fiataloknak, mert egy ügyes blöffel megetették. Egy apró szerkezeti hibát találtak és elkezdett ájuldozni a vevő és, hogy köszönik, de inkább mégsem kérik, ez a ház a tele van hibával, néhány év és össze fog dőlni. Nagyon gyorsan nyélbe került az üzlet, és a néni örült a pénznek.

A Ti esetetekben azonban nem volt szó teherről a garzonon, ha jól értelmeztem. A kérdező esetében viszont van, egyre növekvő hitelről van szó, ami miatt azt gondolom újra értékesíteni akarják az ingatlant (SZERINTEM). Előfordul, hogy ezt a 30 milliót valóban azért mondta, mert tudta a néni, hogy annyiért úgysem veszi meg senki, és nem eladó már, de, ha racionálisan gondolkozik két dologra rá fognak jönni a gyerekeivel: a ház a leírtak alapján csak romlik, mind statikailag, mind lelakottság szempontjából, hisz akkor karbantartási munkálatokra sem telik, a másik pont, hogy a hitelt folyamatosan fizetniük kell.

Kérdező: gondolod meg te is mibe vágsz, de feltétlen keresd meg a nénit, de ezt csak a női intuícióim súgják.

2017. jan. 8. 16:57
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok: utolsónak: igen a férjem is azt mondta hogy azt kellett volna mondanom hogy akkor kérjük a lakást bútor nélkül, aztán meglátjuk mit szól a tulaj, hogy szereli ki és viszi el a bojlert meg a zuhanykabint meg egyebeket, az egész konyhabútort mindenestül...

De azért néztük ki azt a lakást mert tényleg nagyon szép állapotban volt, nem kellett volna rá nagyon költeni. Csak az a baj hogy itt tényleg nagy a kereslet az ilyen lakások iránt, és lehet hogy talál olyan vevőt aki megveszi drágán is, ráadásul közlekedésileg is elég jó helyen van és hotel sem volt rajta.

Ilyen lakást amúgy szinte lehetetlen venni, mert ha hamar ajánlatot teszel, akkor vérszemet kap a tulaj, és felviszi az árat, ha meg vársz, akkor elviszi más...

Kérdező tehet egy próbát a néninél, hátha, vesztenivaló végül is nincs.

2017. jan. 8. 17:31
 14/17 anonim ***** válasza:

10.! Igen, meg kellett volna próbálni fapofával, hogy " köszönjük, de akkor nyugodtan elviheti minden holmiját, talán jobb is lenne így, magunk szeretnénk mindent megvenni". Nagyon ügyes blöffel szerintem bárkit rá lehet venni eladásra. Ha nem volt hitel a lakáson sajnos még könnyebben henceg és vacillál. Kíváncsiságból megnézném, hogy most eladó-e.

Egyébként azon gondolkoztam, ha esetleg tavaly év elején kezdték el hirdetni az ingatlant (kérdező esetében) észrevette esetleg a néni, hogy azóta emelkedtek a lakásárak. Viszont sokkal inkább a lakások ára, a házak ára stagnál, jóval kevesebben akarnak házba költözni. A házakkal szemben jóval magasabbak a követelmények, mert iszonyat mennyi pénzt bele lehet ölni, ugyanis a háznak van külseje is, amire szintén komoly pénzeket kell fordítani, gondolok itt épületgépészeti szempontokra. És akkor meg sem említettük a kertet. Ez a közel jövőben is így lesz, a lakásokra magasabbak lesznek az igények, szóval kérdező hidd el Te vagy nyeregben, nem a néni. Itt inkább az a kérdés, hogy mennyire van az a ház lepusztulva, valóban érdemes-e megvennetek, vagy az a legjobb, ha tényleg nem lesz eladó. Víz, gáz, elektromos hálózatfelújítás több milliós tétel.... Csak érdekesség: egy közeli ismerősöm 20 milliót ölt bele egy 80-as évek elején épült házba, tavaly pedig verte a mellét, hogy 12 millió mindent kifut.....

2017. jan. 8. 17:56
 15/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Nektek! Főleg ezek a történetek voltak számomra fontosak!
2017. jan. 9. 10:58
 16/17 anonim ***** válasza:
Az utolsókhoz hasonló esetünk nekünk is volt, a néni odavolt a "gyönyörű" oda csináltatott bútoraiért, meg konyhájáért és ezeket külön árazta be. Így 3 millióval kért többet, mint akkor a hasonlóak ott. Mi azt mondtuk, hogy a lakás tetszik, de bútorok nélkül kérnék. Erre közölte, hogy hát ő nem tudja elvinni a búrorokat, mert nem fér oda, ahova menne. Nem lett belőle így semmi.
2017. jan. 9. 15:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Ilyenkor érdemes bele kötni olyanba, ami lehet nincs is. De persze ügyesen, mert vannak dörzsölt idősek, akiket nem lehet csak úgy "átverni".
2017. jan. 9. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!