Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik ingatlant választanátok?

Melyik ingatlant választanátok?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz a döntés. Mindkettő Bp agglomerációjában van. Egymás melletti kisvárosok.

A ingatlan- Ikerház, de csak a tárolók érnek össze 100 nm2 hasznos alapterületű, plusz terasz. Szép rendezett környezet, nagyon szép utca, mellettünk csak újépítésű házak lennének, mellette panel lakópark. Rendezett utcák, szép környék. Bolt, ovi, iskola, posta, uszoda minden a szánkban lenne. A buszmegálló, ahonnan Pestre lehet menni viszonylag közel van. Viszont ennek alig van udvara. Eddig nagy udvart szoktunk meg. Három gyerekünk van.

B ingatlan- Másik kisvárosban van. Önálló családi ház nagy telken. 92 nm2 hasznos alapterülettel, kéménnyel, ami nekünk fontos, Ytong plusz szigetelés a falak. Itt a környezet nem annyira szép, rendezett, és semmi nincs a szánkban. Az utca amúgy szép. További előnye, hogy az ovi, ahova a gyerekek járnak jelenleg a másik utcában van, így nem kellene másik oviba iratnom őket, de nem egy három éves ovi miatt akarok emellett a ház mellett dönteni. További előnye, hogy jó a levegő, közelben az erdő. Bp mindkét háztól kb egyforma távolság, de ettől a háztól busszal nehezebb bejutni. (Ez később a gyerekek iskolája miatt lenne fontos kérdés)

Férjem B ház mellett voksol. azt mondja, Őt idegesítené, hogy nyáron kinn ülünk a teraszon és a szomszéd terasza az orrunkban lenne, még azt is hallanánk, hogy mit beszél a másik. És a konyhánk mellett állna be minden nap az autójával az udvarába. szóval szerinte kell nekünk a nagy udvar, a jó levegő stb. Érzem, hogy ez tök jó, de az ikerház annyira szuper helyen van, szép környezetben, hogy én teljesen megakadtam a döntésben.

Az ára mindkettőnek szinte hajszálra ugyanaz.

2017. jan. 1. 11:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Közben beszélgettem a férjemmel, aki erősen ragaszkodik a családi házhoz. Azt mondja, hogy az nem lehet szempont, hogy a gyerek x év múlva mennyit buszozik. Elolvastam neki a válaszokat, de nem rengette meg a döntésében. Igazából nekem is tetszik a családi házas verzió, csak nem voltam biztis és még most sem, hogy ez a legjobb megoldás.

Jelenlegi udvarunk 710 nmes es a hazunk ket szintes, tagas 130 nmes, de az elosztása nem e legjobb.

A 92 nmes haz 3 szoba plusz nappalis. Jo elrendezéssel. Veszünk egy kinti tárolot a sok cuccunknak. Nem hinném, hogy a 92 nm olyan kicsi lenne vagy akár a 100 is.

Az ikerház udvara kb 280 nm. Nekünk az nagyon kicsinek tűnik, főleg, hogy nyáron kinn éljük az életünket.

A leendő ház telke 680 nmes. Férjem szeret kinn dolgozni,kertészkedni, gyümölcsfákat ültetni.

Az sem kizárt, hogy valamikor onnanis költöznénk, de nem az a házvásárlási szándéka, oka, döntése, hogy valamikor melyiket tudná jobban eladni.

Szóval azt hiszem maradunk a csaladi háznál, de mindenkinek köszönöm a kommentjét.

2017. jan. 1. 14:05
 12/17 anonim ***** válasza:
31%
A férjed eléggé önzőnek tűnik hogy az nem érdekli hogy a többségnek, főleg a gyerekeknek mi lenne a jó, a saját hobbija fontosabb neki. Szép kis apuka.
2017. jan. 1. 15:36
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is a családi házas verzió tetszene (mindkettőben laktam már). A 280 nm-es udvar nálam is kizáró ok lenne (az kb. az a kategória, hogyha ügyetlenül dobod fel a palacsintát, akkor a szomszédban landol:S akkora területen semmi magánélete nem lehet az embernek, mindent látnak / hallanak a szomszédok), pedig én nemigen megyek ki a kertbe, de a 750 nm-es kertünk is így is kicsinek tűnik (és nem okoz egetverően sok munkát a fenntartása sem) Azon felül 1,5 óra utazás még vállalható (évtizedek óta ennyit utazom, hasznosan is el lehet tölteni az időt, és pihenni is lehet közben) - mondjuk messzebbre már nem mennék. (Budapesten és környékén ez igazából meglehetősen átlagos utazási időnek számít, a gyerekeitek nem lennének egyedül vele.)

De ha te úgy érzed, ez a ház nem lenne jó döntés, akkor keressetek egy olyat, ami mindannyiótoknak megfelel. A házvásárlást nem érdemes elkapkodni.

2017. jan. 1. 18:58
 14/17 anonim ***** válasza:
Én az A-t választottam volna, számomra kert nagysága egyáltalán nem szempont. De hát látod, nem vagyunk egyformák. :)
2017. jan. 3. 00:39
 15/17 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki, hogy C verzió lesz. Fél millióval olcsóbb és nagyon jó helyen lesz. A családi ház valószínűleg elkelt.

C verzió is családi ház. Szuper lesz.

2017. jan. 3. 17:54
 16/17 anonim ***** válasza:

Aki még nem élt kaptárban,annak sosem lesz az az otthona.

Ha otthont akarsz a családodnak,és nem lakhelyet,akkor otthonos helyet választanod!

2017. jan. 20. 05:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Azóta felépült C verziós házunk és imádjuk. Van saját udvarunk, újépítésű környezetben. Jó a levegő, alig jár erre autó, gyakorlatilag csak mi, a lakók és az építő autók, mert most épül erre a többi ház. Nagyon jó, hogy nem az ikerházat választottuk.
2018. márc. 15. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!