Eladtuk a lakásunkat, a vevő most felújítja, és azzal jön, hogy nem megfelelő az elektromos hálózat, és fizessem én ki (az adásvétel után) a rendbetételét. Mi amíg miénk volt a lakás nem nyúltunk a hálózathoz. Lehet itt nekem bármi kötelezettségem?
Figyelt kérdés
Mi 15 évig laktunk ott (15 éve vettük), az elektromos hálózattal semmi baj nem volt, minden működött, ezért nem is foglalkoztunk vele soha. Most azt mondja az úriember, hogy ahogy a vezetékezés meg van csinálva az életveszélyes, és semmilyen szabványnak nem felel meg. A ház maga 100 éves, és fogalmam sincs mikor csinálták benne a hálózatot, de biztos jó régen.2016. okt. 13. 19:49
11/12 xswerdy válasza:
Csak akkor lehetne követelése, ha olyasmit írtál volna a hirdetésbe, hogy 5 éve felújított elektromos hálózat. akkor elvárható lenne, hogy az a mai szinvonalnak megfeleljen.
12/12 anonim válasza:
Lehet, hogy így látatlanban nem is kéne állást foglalni. Budapesti bérházakban szörnyűségeket lehetett találni. Ha mondjuk van két doboz, és a kettő között az előző előttit megelőző tulajdonos a vezeték tönkremenetele miatt egy antennakábelt gipszelt be közvetlenül a vakolat alá, akkor az szerintem tud rejtett hibának minősülni, mert az ilyen gány munka az épület korának sem felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!