Eladtuk a lakásunkat, a vevő most felújítja, és azzal jön, hogy nem megfelelő az elektromos hálózat, és fizessem én ki (az adásvétel után) a rendbetételét. Mi amíg miénk volt a lakás nem nyúltunk a hálózathoz. Lehet itt nekem bármi kötelezettségem?
Kérdés benne van-e a szerződésben, hogy a vevő megtekintett állapotban vette meg. Én megnéztem, az enyémben nincs, viszont az igen, hogy az eladó a rejtett hibákért felelősséget válal.
Ezt olvasd még el:
Ha a vevőt valóban érdekelte volna az elektromos hálózat állapota, akkor a vétel előtt egy szerelővel megnézethette volna.
Az elektromos hálózat állapota nem rejtett hiba, nem volt eltitkolva, bármikor megnézhette/megnézethette volna az adásvétel előtt.
Mivel ez külön nem érdekelte, ezt nem vizsgáltatta meg, és a házat megtekintett állapotban találta megvásárlásra alkalmasnak, és meg is vásárolta.
Most a felújítás során szembesült vele, hogy az elektromos rendszert milyen költséges felújítani, és bepróbálkozott vele, hogy hátha vagy olyan balek, és kifizeted.
(Az előző kommentekben több jó indok is volt, hogy ez miért nem a te sarad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!