Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vett mar valaki olyan lakast...

Vett mar valaki olyan lakast az ingatlan.com-rol, ahol a hirdetesben nincs kep, nincs info, de aron alul arulják, vegrehajtasos lakaskent?

Figyelt kérdés

2016. okt. 5. 00:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat!

Termeszetesen semmi nincs ingyen,en nem is allitottam ilyet...

Megkerdezhetem,hogyan tettèl szert ingatlanhoz,mèg az arvezerezes elott?

Udv.!:)

2016. okt. 6. 20:25
 12/14 anonim ***** válasza:

A tulaj is hirdette eladásra, én pedig jelentkeztem rá, hogy érdekel.

Ha az árverést már kiírták, attól még a tulaj vihet vevőt, és így már árverés hatályával ugyan, de mégis a konkrét árverésen kívül el tudják adni. Az értékesítéshez ilyen esetben a végrehajtót is be kell vonni.

Ha még nem írták ki az árverést, akkor nem muszáj hozzá a végrehajtó, tök mindegy, mi van az ingatlannal, értékesítheti a vevő. Ha kifizeti belőle a tartozást, akkor fekszik-nyugszik a dolog, a vevő tulajdonába átmegy terhek nélkül az ingatlan.

Ha nem fizeti ki, akkor a vevő tudatában van annak, hogy neki kell megfizetnie az adós helyett a tartozást. Adás-vételi szerződést nem is kötnek másképp ilyen esetben, konkrétan belefoglalják a megállapodásba.

Jelzálogjog esetén nem egyszerű az értékesítés, mert a zálogjogosultnak bele kell egyeznie az értékesítésbe.

Ha elidegenítési tilalom van az ingatlanon, akkor pedig nem is lehet értékesíteni azt a tartozás előzetes rendezése nélkül.

Csak végrehajtási joggal terhelt ingatlant bármikor el lehet adni a fenti esetek szerint, és emberek bevonásával.

2016. okt. 9. 07:46
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem. Nem csak azért, mert valami bűzlik az egész kommunikációjuk körül, hanem mert meg se lehet nézni ezeket a lakásokat, látatlanban veheted csak meg.
2018. jan. 28. 04:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Utolsó héten (az árverés előtt) sikerült eladniuk, már minden számlájuk zárolva volt, a kocsijukat is elvitték. Összecsomagoltak és várták a csodát. És mi voltunk a "csoda", akik megvettük a még be sem fejezett házat, de készpénzért! Ha átutalás, a bank elvette volna az egészet, így tudtak másik lakást venni és az uzsorás bankot is kifizették. Szegények, két kisgyerekkel.
2018. jan. 28. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!