Vett mar valaki olyan lakast az ingatlan.com-rol, ahol a hirdetesben nincs kep, nincs info, de aron alul arulják, vegrehajtasos lakaskent?
Koszonom szepen a valaszokat!
Termeszetesen semmi nincs ingyen,en nem is allitottam ilyet...
Megkerdezhetem,hogyan tettèl szert ingatlanhoz,mèg az arvezerezes elott?
Udv.!:)
A tulaj is hirdette eladásra, én pedig jelentkeztem rá, hogy érdekel.
Ha az árverést már kiírták, attól még a tulaj vihet vevőt, és így már árverés hatályával ugyan, de mégis a konkrét árverésen kívül el tudják adni. Az értékesítéshez ilyen esetben a végrehajtót is be kell vonni.
Ha még nem írták ki az árverést, akkor nem muszáj hozzá a végrehajtó, tök mindegy, mi van az ingatlannal, értékesítheti a vevő. Ha kifizeti belőle a tartozást, akkor fekszik-nyugszik a dolog, a vevő tulajdonába átmegy terhek nélkül az ingatlan.
Ha nem fizeti ki, akkor a vevő tudatában van annak, hogy neki kell megfizetnie az adós helyett a tartozást. Adás-vételi szerződést nem is kötnek másképp ilyen esetben, konkrétan belefoglalják a megállapodásba.
Jelzálogjog esetén nem egyszerű az értékesítés, mert a zálogjogosultnak bele kell egyeznie az értékesítésbe.
Ha elidegenítési tilalom van az ingatlanon, akkor pedig nem is lehet értékesíteni azt a tartozás előzetes rendezése nélkül.
Csak végrehajtási joggal terhelt ingatlant bármikor el lehet adni a fenti esetek szerint, és emberek bevonásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!