Ingatlan vásárlásakor hogy tudok meggyőződni arról h nincs közműtartozás? Az átíratáskor kiderül? A korábban felhalmozott ilyen tartozást kinek kell megfizetnie?
Nem kell róla meggyőződnöd, sőt tudnod sem kell róla, hisz a másik ember tartozásához semmi közöd.
Áramszolgáltatónál dolgozom, de ez mindenhol így van.
Leírjátok a mérőállásokat, ADDIG a volt tulaj fizeti, és te attól a mérőállástól kötsz szerződést.
Ha a volt tulajnak tartozása van, azt majd ő rendezi a szolgáltatóval, neked más fogyasztását nem kell fizetned.
Értem, köszönöm. Pont arra voltam kíváncsi h ha az én nevemre átírjuk az órákat akkor kié lesz a tartozás, de szerencsére akkor az addigi tartozás az ő sara.
Köszönöm!
Ez bárhol előfordul, mert nem tudnak másnap kimenni.
Ahhoz mindig szabad kapacitásnak kéne lennie, ergo lenne egy unatkozó emberük, aki mindig csak arra vár, hogy valaki bemenjen átírást intézni.
A többi cégnél is így megy, sokszor több hónap, mire az új tulaj megkapja az első számlát a saját nevére.
Sajnos ezt nevezik bürokráciának, mindenhol jelen van.
De ha ebben az esetben kiment egy nagy számla, akkor az még nem is az új tulaj nevére ment, hisz még nem történt meg a mérőállás szerinti átírás.
Akkor se lett volna semmi baj, ha azt egyikük sem fizeti be, hanem megvárják az átírást.
A közművet nem kapcsolták volna ki így sem, hisz az átírás már kezdeményezve volt, ha meg utólag kiderül, hogy a régi tulajnak tényleg olyan sokat kell fizetni, akkor utólag rendezi.
Éveken át foglalkoztam átírással, nagyon sok tévhit kering ezzel kapcsolatban.
A mai napig sokan azt hiszik, hogy ha tartozás van, nem lehet átírni.
Dehogynem. Senkit nem lehet megakadályozni a szerződéskötésben.
Egy új tulaj nem tehet arról, hogy a régi csóró, vagy felelőtlen. A szolgáltató majd lemeccseli a tartozást a régivel, az új meg nulláról indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!