22.5 millios lakasbol mennyit alkudnatok es mennyit engednetek ha egyben kp-ban odaadjak a penzt?
Azt a fél milliót.
Több ismerősöm is vett mostanában lakást, 2-300 ezret sikerült alkudniuk.
Persze lényeges, hogy eredetileg mennyire tartotta az illető a lakást.
Ingatlant is, kocsit is eleve többért hirdetnek, hogy legyen miből alkudni.
Ha előtte úgy volt vele, hogy 20 milliónak örülne, ezért felrakta 22-ért, akkor nyugodtan menjen le 20-ig.
De ha az, amit ő venni akar ennek az árából, 22-ért van hirdetve, akkor nem kockáztatnék, és nem engednék semmit.
Nem kötelező engedni, sok esetben fix áron hirdetnek.
Bár én sokkal kisebb árkategóriában vásároltam 5 éve, nálam 50 ezret engedtek el.
Az meg amúgy nem érdekel, hogy kp-ban fizet, bár gondolom gy érted, hogy egyből át tudja utalni.
Kp-ban el sem fogadnám, az utcára sem mernék kimenni ennyi pénzzel, hogy elmenjek a bankig.
Szóval nekem mindegy, hogy az eladó utalja, vagy egy bank.
Lényeges az is, hogy hol van ez a lakás és mennyire kapkodnak érte.
Manapság valóban az a félmillió lenne leginkább reális, vagy lehet még annyi se, de ha szerencséd van, akkor szerintem lehet 1 milliót is. Próbálkozzatok, maximum nemet mondanak.
Ingatlanosok szerint simán mehet a 10%.
Ahogy látom, bejött.
szuper! :)
Azt akartam pont írni, hogy ha én lennék a pk-s vevő, akkor 20-at mondanék.
(Ha pedig eladó, akkor az csak attól függ, hogy mennyire sürgős az eladás. Ha tökre ráér, akkor lehet, hogy megvárom azt aki megadja az árát...Eladóként is ez ugyanúgy működhet, mint vevőként az ellenkezője)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!