Ti engednétek a szemműtétet a gyereketeknél?
A legfontosabb: a doki akihez jártok, annak a szakértelmében megbízol-e. Ha igen, akkor bárki bármit mondhat,az a legfontosabb. Ha nem, akkor a műtét előtt vidd el még akár több szakemberhez is, hogy több véleményt hallj.
Én saját magamon tapasztalom ezt a betegséget és annyit tudok mondani, hogy leghatékonyabban ezzel a tapasztással lehet javítani rajta, de csak kb. kisiskolás korig. Utána még lehet prübálkozni, de nem nagyon várható érdemi javulás sajnos. Neked mennyi idős most a gyereked? A műtétről pedig azt tudom, hogy elsősorban esztétikai dolog. Ha pedig így nézzük, akkor akár még rá is értek. Kivéve ha esetleg nagyon feltűnő ez a kacsalság és van rá esély, hogy csúfolják majd miatta, stb. Ezeket kell mérlegelni. Nekem pl. az esztétikai része "spontán" (szemüveggel) gyógyult, de sajnos az eredetileg kancsal szemem elég nagy mértékűen tompalátó.
Remélem belementél a műtétbe.
Egyrészt engem csak 8 évesen műtöttek meg és nem alaukult ki a térlátás. Nem látok 3 D-ben, nem tudom érzékelni úgy a mélységt, mint ti.
Másrészt, meg ne kívánd a gyerekednek azt, hogy csúfolják kancsalság miatt...mert egy komplexusos, önbizalomhiányos emberré fog fejlődni.
Nekem összesen 4 műtétetem volt, bármikor belemennék egy ötödikbe is. Semmi extra nincs a műtétben, 1-2 napig fáj a szem, ami fájdalomcsillapítóval simán kibírható, kb 1-2 hétig piros, mjad semmi. Nagyjából semmi veszélye nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!