Szemműtétet van olyan kizáró ok amikor nem lehet elvégezni? Pl csak enyhe szemkárosodás.
Elmegyek majd orvoshoz is de az még pár hét. Addig ide feltettem a kérdést kíváncsiságból.
Szóval: Érzem hogy gyengül a szemem de még nem zavaróan csak érzem hogy nem ilyen volt és vannak esetek amikor határozottabban érzem hogy gyengült a látásom. A hivatásomban amit választottam kizáró ok a szemüveg és a kontaktlencse. Így ha valóban addigra rosszul fogok látni akkor bevállalom a műtétet. Van olyan hogy ha mondjuk 1-1,5 dioptria alatt van akkor nem műtik vagy ha olyan fajta szemedvan hogy nem műthető akkor nem fogják megcsinálni?
15 éves vagyok
Azt hiszem, kell 2-3 év mutet elott, amig nem romlik a szem, ahhoz, hogy megcsinaljak. Ez kb. 24 eves kor. :-/
De 18 ev alatt semmikepp nem csinaljak a lezeres latasjavito mutetet.
Mi szeretnel lenno?
az első válaszló válaszának az első fele hülyeség.
akinek romlik a szem annak mindig romlik pláne a mai világban amikor mindehonnan káros hatások érik.
nekem valami olyan rémlik,hogy aki cilinderes szemcsit hord annak off. de nem bitos.
ill. 18alatt sem.
De igen.
Gondolj bele elmegyek dokihoz pl:30 évesen. Közli.hogy 33 éveskoromban talán megcsinálja szemem. Én rendszeresen járok felülvizsgálatra ,minden rendben. De 2,5év nél közli,higy romlott a szemem. Várjunk ujjabb 3 évet,hogy TALÀN 36éves koromban megmütsön. Ezt így gyakorlagilag a vakságig lehet húzni. Onnan már tényleg nem romlik a "látás".
Jó, akkor kérdezz meg valakit, aki végez ilyen műtéteket. 30 körül pedig nem romlik már jelentősen a szem, max negyed dioptriát jó pár èv alatt.
Viszont ha 18 évesen ébente romlik a szeme vkinek fél dioptriát, semmi értelme megműteni, mert 3 év múlva már megint -1,5-es szeme lesz.
Jól írta.
Amíg nő a fej, romlik a rövidlátó szem, mivel tovább nyúlik a szemtengely. 25 év felett nem fog emiatt már romlani.
A cilinderesség nem kizáró ok. illetve az sem ha 1.5 dioptria alatt van. Fontos a vizsgálat mert ott tudnak személyre szabott tanácsot adni.
A leggyakoribb hogy nem műthető ha az embernek vékony a szaruhártyája. Ekkor fizikailag lehetetlen ugyanis abból készül a lebeny.
Amíg romlik a szem, tényleg nem csinálják meg, ez nem hülyeség. 30 éves korodban már nem fog romlani a szem, 40-50 éves kor után az öregségi szemromlás teljesen más.
Kérdező, nem írod le, milyen hivatást választasz, de vannak olyan állások, amiket műtött szemmel sem tölthetsz be (tudtommal pl vadászpilóta).
Ha a hivatásnál csak a szemüveg és a kontaktlencse a hátráltató tényező, akkor érdemes műttetni (meg amúgy is, mert hatásos), de várnod kell még legalább 5 évet, addig pedig rendszeresen járj szemorvosi vizsgálatokra, mert ahogy előttem többen is írták, fontos, hogy évekig ne változzon a dioptira. Erre műtét előtt rákérdeznek, aminél persze kamuzhatsz is, de nem éri meg, mert ebben az esetbena műtött szemed fog tovább romlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!