Mi a tapasztalatotok nyári lézeres szemműtétet követően?
Egy rendes UV-szűrős napszemüveg használata erősen javallott, legalább a gyógyulási idő alatt. Utána meg neked kell érezni.
Én csak a saját példámat meg egyik barátomét ismerem, nekem speciel tényleg érzékenyebb azóta a szemem az erős napsütésre (már nem vészesen, csak észreveszem magamon hogy hamarabb nyúlok a napszemüveg után mint korábban), de a barátom meg azt mondja, nála semmi nem változott ezen a téren.
A napszemüvegnek nem feltétlenül kell sötétnek lennie, mert nem a látható fénnyel van a gond, hanem az UV-sugárzással.
Én pl vettem UV-szűrős munkavédelmi, víztiszta szemüveget, a klinikán be is mérettem, és mondták, hogy nyugodtan használhatom.
A fényérzékenység azért alakulhat ki, mert a szem hozzászokik a napszemüveghez. 7 hónap után nekem is érzékenyebb a szemem az erős fényre, mivel fél évig szinte mindig rajtam volt a napszemüveg (mármint nyílt terepen, napsütésben). Tehát a szem hozzászokik, de idővel, amikor már nem kötelező mindig hordani, akkor visszaszoktatható a szem. Egyébként az UV-védelem egészséges szemnél is igen ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!