Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlás, miből?

Lakásvásárlás, miből?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok jelenleg,lassan végzek tanulmányaimmal és már nagyon szívesen a saját lábamra állnék. De nem tudom elképzelni,hogy miből. Albérletbe költöznék nagyon drága lenne és akkor már úgy vagyok vele, hogy azt a pénzt, amit az albérletre költök, költhetném esetleg egy új lakásra (akár hitel és akkor a bérleti díj helyett a hitelt törleszteném,bár ilyen fiatalon úgyse kapnék).

Kérdem én,kinek miből futja házra,lakásra?

2016. szept. 18. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbben örökölnek nagyszülőktől és úgy vágnak bele. Vagy szülők segítenek. Ha van tőkéd egy lakásra mondjuk pár millió, akkor esélyesebb hogy kapsz rá hitelt. (Mondjuk egy átlagos panel lakás 7 millió, ha van legalább 3 rá, és biztos munkahelyed akkor már sínen vagy.)
2016. szept. 18. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
21 évesen elkezdesz dolgozni, spórolni (albérlet mellett is lehet, nem kell nagy lakás, elég egy szoba is vagy valakivel közösen egy kisebb kétszobás lakás, akkor nem kerül sokba). Aztán idövel tudsz venni valamit, hitel ugyan kell hozzá, de az nem gond, ha nem válalod túl magad vele.
2016. szept. 18. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
31 évesen vettem lakást hitelre, mert nem örököltem/kaptam senkitől semmit. Amit igazán elrontottam így visszatekintve, hogy 20 évesen nem mentem el a fenében egy normális országba. Ennyi!
2016. szept. 19. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:
60%

Lakásvásárlás, miből?

Amit eddig megkerestél, és félretettél...

2016. szept. 19. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Pénzből, miből másból?

21 évesen senkinek nem futja lakásra, max. ha örökölt vagy nagyon jól keresnek a szülei. Ami természetesen nem szégyen, sőt, örömteli ha valakinek jó háttere van, de nem ez az átlag.

Szerinted hányan állnának szívesen a saját lábukra 21 évesen? Sokan.

Kétféle ember van.

Az egyik ilyenkor elkezd hisztizni, hogy de az albi drága, ő nem tömi más zsebét pénzzel, rak félre. Az ilyen emberek többsége kb. 30 éves koráig otthon él, FELADJA az önállóságát, kisgyerekként létezik otthon, aztán 30 évesen esetleg belevág a felnőtt létbe. Pénzügyileg biztos jól jön ki, de emberileg egy nagy nulla,és 10 évet pazarolt el a saját életéből.

A másik fajta pedig azt mondja, hogy tudod mit, szarok bele, inkább kevesebbet teszek félre de ÖNÁLLÓ vagyok, és a SAJÁT életem élem. Neki is lesz háza, lakása 30 éves kora körül, persze, több hitellel, csak éppen nem dobott ki az ablakon 10 évet a legszebb, fiatal éveiből.

Az idő pénz, jól mondják. Ha a pénz mellett döntesz, a fiatalságod teszed tönkre.

2016. szept. 19. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 28 évesen vettem összgyűjtóttem rá akkor még kevesbbe került 12 millióért vettem egy új építésűt.10 év alatt jött össsze az ára.
2016. szept. 25. 10:05
 7/7 Higgany válasza:

Én 22 évesen kezdtem törleszteni a házamat. Havi 50 000.

Kell hozzá egy biztos munkahely. Kemény 3 és fél év, de 25 évesen van egy házam. Nem nagy, nem is luxus, de az enyém :D

2016. okt. 7. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!