Vennél közösen úgy lakást a pároddal, hogy az apjára
íratnak haszonélvezeti jogot?
A haszonélvezö döntheti el, hogy ki lakhat a lakásban, és akár a tulajdonost is kizárhatja a használatból.
MAgyarul, attól kezdve nektek gyakrolatilag nincs jogotok a lakásra, ha az após nem egyezik bele.
Semmi esetre se menjetek bele, mert csak ráfizettek.
2016. szept. 14. 18:51
Biztos nem. Ha annyira jó szívvel adná az apja, eszébe nem jutna ilyet kérni, féreg dolog...
2016. szept. 14. 18:51
Nem is értem ezt az egészet.
A haszonélvezetnek az a lényege, hogy ott lakik a haszonélvező, nem?
De akkor ti minek adtok ki 10 millát, ha ott sem lakhattok? Vagy a faterral akartok élni?
Ezek szerint a párodnak nincs pénze, csak a faternak.
Hagyd ott a fiút és állj össze a faterral :D
Komolyra fordítva:
Szerintem semmiképp se menj ebbe bele.
2016. szept. 14. 18:55
Szerintem nem az apa akar benne lakni a lakásban, hanem ezzel kívánja bebiztosítani a fiát, hogy válás esetén neked kelljen elköltözni.
Ha most haszonélvezettel terhelten veszitek meg a lakást, annak értéke jelentősen csökken, banki hitelt sem adnak rá, vagy csak nagyon keveset, ha másikra akarnátok cserélni, előbb meg kell váltani a haszonélvezetet, úgy adhatnátok el.
Nem, soha nem vennék haszonélvezettel terhelt ingatlant.
2016. szept. 14. 19:01
15/31 A kérdező kommentje:
Az apának van saját háza. De fene tudja, lehet egyszer hozzánk jönne. Vagy a fiát akarja bebiztosítani, hogy a pénzből tényleg lakást vegyen. Nem tudom. De nagyon bánt a dolog, lehet erre még a kapcsolatunk is rámegy.
Semmiképpen nem mennék bele. Főleg, hogy nem is vagytok házasok.
2016. szept. 14. 19:04
Nem! Atyaég, nehogy belemenj! És ha szétmentek? Akkor integethetsz a pénzednek. Talán pont arra megy ki, hogy a fia vagy ő maga (vagy mindketten) ki legyen biztosítva, csak épp átestek a ló túloldalára.
2016. szept. 14. 19:04
Ha pedig erre rámegy a kapcsolatotok, az azért lesz, mert a párod nem tud függetlenedni. Akkor ne is bánd... Hosszú távon megbánnád. Az életedet teheti tönkre.
2016. szept. 14. 19:05
19/31 anonim válasza:
Eleve már nem is felesben vennétek a lakást, erre is figyelj oda! Az az 5 millió, amit a párod tenne hozzá, csak hitel valójában, amit közösen fogtok törleszteni, tehát a valóság az lesz, hogy te adsz 7,5 milliót, a párod 5,5-öt (ha elfogadjátok apuka ajánlatát, tehát 2,5+3 milliót), és a végén még bármikor ki is tehetnek onnan? Na nem, inkább vennék fel hitelt a magam nevére, az 5 milliós önrészből vennék egy lakást, és abban én vagyok az úr. Még ez is jobb forgatókönyv a párod ajánlatánál, komolyan mondom.
2016. szept. 14. 19:20
20/31 anonim válasza:
Ebbe nehogy belemenj! Ha bármi történne köztetek, az apja akkor dob ki a lakásból, amikor csak akar. Egy haszonélvezettel terhelt ingatlant pedig rettentő nehéz eladni.
2016. szept. 14. 19:20
Kapcsolódó kérdések: