Szerintetek hogyan tudna lakást venni 2 fiatal?
Konkrétabban: 28 éves vagyok, barátnőm 23 és gyermeket várunk, decemberre jön.
Állásom van, asszonypajtásnak is. Egyelőre a szülőknél (nálunk) lakunk Pesten, de nagyon szeretnénk már külön életet élni, de semmilyen megtakarításunk nincs, illetve nekem van egy életbiztosításom, de azzal
még nem sokat érek, max 5 év múlva tudok hozzányúlni.
Azokhoz szól a kérdésem, akik hasonló helyzetben voltak, vannak. Ti hogyan tudtatok elszakadni?
Albérlet szinte teljesen kizárt, mert én szerintem csak pénzkidobás, és nagyon drágán találunk, illetve
gyermekkel és kutyával szerintem nem nagyon adnának ki lakást.
Hogyan tudnánk lakást szerezni, venni? Lakáshitelen is gondolkodunk, de mivel önerő nem igazán van így nagyon
rossz a helyzet. Önkormányzati bérlakást is megpályáztunk már, de szintén elutasítottak minket.
Szeretnék tanácsot kérni, Ti hogyan csináltátok, milyen tippek, ötletetek van.
Köszönöm szépen előre is,
egy leendő apuka :)
28 éves létedre lehetne egy lejáró Fundamentád. És máris lenne önerőd. Vagy lehetne megtakarításod.
Ehhez képest semmid sincs, a szüleiddel éltek, és 0-ból akarsz lakást. Eddig nem jutott eszedbe, hogy egyszer le fogsz válni az ősökről, csak most, hogy 5 hónapos terhes a barátnőd...
Hát gratulálok.
Te melyik bolygón élsz amúgy?
Eltartási szerződés egy idős személlyel. De az sem fenékig tejfel.
Vagy ne akarj még külön lakást. Gyüjtögess továbbra is kitartóan. És örülj, hogy a nagyszülőkkel laktok. Annak is megvannak az előnyei. Ha a párod majd újra szeretne dolgozni, a nagyszülők vigyázhatnak a kicsire. A nagycsaládban élés jó dolog, ha szeretitek egymást, segítetek egymásnak. Ha a szülők családi házban laknak, lehetne bővíteni.
Az én párom is 28, én pedig 23.
Szerencsére nálunk még nem jön a gyerek, de mi is tervezzük az összeköltözést. Páromnak van közel 2 millió megtakarítása, mindketten dolgozunk.
Albérletet mi is pénzkidobásnak tartjuk, de én az anyósommal soha nem élnék egy fedél alatt, úgyhogy egyelőre türelmetlenül várunk.
Páromnak van fundamentája is, de csak 2-3 év múlva jár majd le.
Ami még szóba jöhet, hogy esetleg valakivel együtt albérlet, aki nem az anyós és lehetőleg nem is rokon és akkor osztódna több felé az összeg.
Vagy örökölni lehet lakást egy gazdag amerikai nagybácsitól akinek soha nem tudtál a létezéséről.
Gazdagabbaknál ajándékba kapják a gyerekek a lakást.
Vagy albérlet és a szülők besegítenek fenntartani.
Más nem nagyon van sajnos. De ha meglesz a gyerek kiélesednek a konfliktusok úgyhogy nem kéne erőltetni az együtt lakást.
Sajnálom a helyzeteteket. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!