Albérletet keresek, de nincs kéthavi kaucióra pénzem. Melyik ingatlaniroda jó, és hogy lehetne a legkönnyebben és gyorsan egy megfelelő lakást találni egy fiatal lánynak? Ha van esetleg kiadó lakásotok azt is megköszönném!
Ott is szoktak kauciót kérni, igaz, akkor kevesebbet. De én is laktam már így, lakótársként, és ott pl. a kaució 80 ezer forint volt, amit a négy beköltöző ki is fizetett, ez így fejenként 20 ezer forint volt nekik. Aztán amikor az egyik lakó kiköltözött, visszakapta a saját húszezer forintját, és az új lakó (az voltam én) befizetett annak a helyére szintén húszezer forintot.
Szóval kaució alapesetben mindig van, csak az a nem mindegy, hogy mennyi, és hány felé oszlik el.
Hát kérj kölcsön valakitől kaucióra, mert ha meghallják, hogy azt se tudod kifizetni, már az orrodra is vágják az ajtót. Mégis ki adná ki olyannak a lakását, aki ennyit nem tett félre? Rögtön az jutna eszembe, hogy később is bizonytalan, hogy fizet-e vagy sem.
Mondjuk azt is beleírhattad volna a kérdésbe, hogy hol is keresel lakást, mert hiába tudok kiadó lakást Szegeden, ha neked Baktalórántházán kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!