Szerintetek mi számottevőbb, fontosabb: a vásárolandó lakás állapota VAGY a földrajzi elhelyezkedése (tehát hogy hol található)?
Költözés, lakásvásárlás előtt állunk.
De nagyon ugy néz ki hogy a két fontos szempont egyidejű fennállása esetünkben nem igazán fog összejönni. Vagyis hogy jó helyen is legyen a lakás, és jó állapotú is legyen.
Abbol kifolyólag, h igen szűk keret, szerény összeg áll rendelkezésünkre a lakásvételre, egy szűk 10 M ft.
Bp a szívünk vágya, a terveink szerint ott szeretnénk találni egy otthont, 3 személyre. Lehetőleg 1 + 2 félszobát, ideális esetben. Vagy 2 szobásat másodsorban. Téglaépítésű vagy panel társasházban.
Viszont eddig, a böngészéseink során a kül ingatlanportálokon ez a két feltétel nemigazán akart egyidejűleg egymás mellé szegődni.
Budapesten mindenképp sok időt töltenénk: iskola, munkahely, gyülekezet, stb.
Jelenleg Budapest egyik agglomerációs környékén, Tököl városában láttunk, találtunk elképzelésinknek megfelelő, rendezett, szép lakást, ami az árban is megfelel. Egy lakótelepen, egy 1+2 félszobás szép lakást, jó állapotban.
VISZONT a bejárás onnan Pestre.... nos, tehát ez igénybevenne utanként egy 1,5 órát. Ami reggel és este pl. nem túl igéretesen hangzik. Ez szól ellene.
Nos tehát, a kérdés áll, mi szerintetek fontosabb a mérlegelésnél esetünkben pl:
legyen Budapest mindenáron, úgy hogy valószínűleg egy nagyon vacak lakást tudnánk ott venni
VAGY vállaljuk be a távolsággal Tökölt, végül is nem messze van Pesttől?
köszönöm a küldött ingatlanokat, de sztem ezek nem felelnek meg sem az árnak, amit mondtam, illetve nem 1 szobásat keresünk
alkudni meg nem hiszem hogy 1-2 milliót le lehetne, pl egy 11 vagy 12 milliós lakás árábol
Én is ilyen dilemmában vagyok mint te, én szerintem a külvárost fogok választani. Ha lenne ennyi pénzem sem adnék ki egy ezer éves társasházi másfél szobás lakásért 10+ milliókat.
Inkább veszek majd ha eljön az ideje az agglomerációban házat, plusz egy motort, amivel lényegesen gyorsabban lehet közlekedni mint BKV-val.
vki írta, hogy utazott éveken át napi 2-2 órát, és kibírta.
igen, mind kibírjuk, nem is az élet-halál harcról szól ez.
de milyen áron? hogy napi 2-3-4 óra megy el az életedből, a semmire?
elveszed az időt mindentől. a gyerekeidtől, ha lesznek/vannak.
a hobbidtól. a szórakozástól. a pihenéstől.
ennyi utazással már semmire nincs időd, energiád, hajnalban kelsz, este érsz haza, beesel az ágyba, és elmegy melletted az élet.
éltem ingázva. sosem tudtam menni a kollégákkal szórakozni, mert a buszhoz voltam kötve. diákként is minden nap elhangzott a számból, hogy "mennem kell, mert megy a buszom!"
nem volt jó. sok mindenből kimaradtam.
a gyereknek nem lesz jó, ha kimarad a közösségből. a felnőttnek szintén, ha munka után még egy fagyit sem ehet meg a többiekkel, mert menni kell.
szerintem az a lényeg, hogy ha a lakás jó helyen van, de rosszabb állapotú, azon lehet segíteni. fel lehet újítani, lehet alakítgatni.
míg ha szép, de messze van, azon nem lehet segíteni. nem fogod tudni egy madzaggal közelebb húzni a várost.
nem fogsz elindulni hétvégén egy programra a városba, mert azt mondod, á, messze van, fárasztó.
tömegközlekedés brutális, dög meleg van, vagy megfagysz, büdös van, nem tudsz csomagot vinni, késik, elmegy előtted, hosszú úton nincs ülőhely, stb.
autóval némileg kényelmesebb, de olyan távolságról nap mint nap menni nagyon drága, és elég egy kis koccanás, hogy kilométeres torlódás legyen.
nincs az az isten, hogy 1,5 órát utazzak alkalmanként.
jelenleg ha nem autózok, akkor fél órát utazok. ritkán, de előfordul, hogy egy félrészeg ül le mellém, vagy egy cgány nő a kölykével, aki össze-vissza rugdos. vagy egy öregasszony a banyatankkal, és úgy rámtolja, hogy ő 1,5 ülést foglal el, nekem meg egy fél marad. ilyenkor a 20-30 perc is sok.
Illetve van, de a Havanna nem a biztonságról híres. És ez sem a Belváros.
"Nem csak a belvárosban vannak irodák, munkahelyek (és fagyizók)."
Ez igaz, de ha ott dolgozik, vagy a város másik végén, akkor 5-6 kolléga nem fog vele elmenni a város túlvégére, csak azért, mert 1 embernek onnan kényelmesebb a hazajutás.
Ha a város Tököl felőli szélén lenne a munkahely, akkor meg sem született volna a kérdés.
""Ha van stabil munkahely, akkor lehet úgy venni ingatlant, hogy külvárosban legyen, mégse legyen órákra a munka."
Na ez az, amit nem tennék meg soha. Munkahelyhez venni lakást?
Még ha stabil is, 20-30 éven át biztos, hogy ott fogsz dolgozni? És a házastárs? Egyikőjük ingázzon csak, a másiknak meg a szomszédban van a munkahelye?
És a gyerekek? Általános suli mindenhol van, de a középiskolát már nem így válaszjuk, hogy mindegy mi, csak közel legyen.
Szerintem butaság munkahelyhez választani a lakást, ennek csak akkor van értelme, ha albérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!