Fel mernétek venni a hitelt a helyemben?
Sziasztok. 25 éves vagyok, most érzem elérkezettnek az időt ingatlan vásárlására. Olyan lakást néztem ki, ami új építésű, 9,5 millió környékére fogom tudni levinni, kb 6 millió önerőm van.
Ti felvennétek ezt a 3,5-4 milliót úgy, hogy 220 a nettóm +25 cafetéria. 10 évre venném fel maximum
Köszönöm a válaszokat, ment mindnekinek a zöld kéz. (Második nem tudom miért lett lepontozva, nekem minden válasz hasznos)
Versenyszférában dolgozom, az sosem biztos :D
Annyi szerencsém van, hogy könnyen tudok váltani munkahelyet, van kereslet az efféle munkaerőre.
Úgy gondolom belevágok. ;)
3,5-4 millió hitel egyébként kevésnek tűnik: a plusz költségek már nem jönnek ki belőle. Pl ügyvédi díj, hitelnél értékbecslési díj, folyósítási jutalék, vagyonszerzési illeték, költözés költségei. Ezekre nem elég félmillió Ft.
Én inkább 25 évre vettem fel a hitelt — így alacsony törlesztőm lett, — és előtörlesztésekkel letudtam sokkal hamarabb (3év). Így biztonságosabb, de olyan hitel kell, ahogy nem kerül sokba az előtörlesztés.
Igen felvenném a hitelt,de alaposan körülnéznék,hogy kitől lenne érdemes.Nem áldoznám fel a teljes önerős részemet,hanem egy részét visszatartanám:ha valamit hirtelen ki kell fizetnem mert az ingatlanban elromlik valami illetve ha most kezdesz el önálló életet akkor hűtőt mindenképpen kellene vásárolnod és mosógépet is. Maradjon mindig annyi tartalékod,ha megbetegedsz akkor is ki tudd fizetni a törlesztő részedet /hasznos ha legalább 3 hónapra valót félreteszel/ez neked is biztonságot jelent.
Utána kellene nézned (állítólag vannak olyan hitelfajták) ahol ha esetenként többet fizetsz be akkor ott leszámítolják a tartozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!