Megéri megvásárolni egy penészes, dohos ingatlant?
Kinéztünk egy családi házat, csak évek óta nem fűtötték rendesen. Így érezni lehet a dohos szagot, illetve látni lehetett a penészt. Most festés után eltűnt a penész, de a szag megmaradt. Még a parketta is felvált a fűtetlenség miatt.
Az lenne a kérdésem, ha rendszeresen, normálisan fűtve lenne az ingatlan, akkor eltűnnének a szagok?
Téglaépítésű, egyébként egy nagyon masszív házról van szó.
Előfordulhat, hogy fűtetlenség miatt penészedik a fal. Volt, ahol a kétszintes családi ház alsó felét fűtötték csak telente, és a felső szinten a falakon megjelent a fekete penész. A téglákig vissza kellett bontani a vakolatot, egész szintet újra kellett vakolni.
Akkor van gond szerintem, ha az alsó szinten, a lábazaton látszik belülről, hogy szivja fel a vizet az alapból, aljzatból a ház: táskás, málló a vakolat, kristályos kicsapódásos, foltokban lepereg a festés. Ekkor számithatsz rá, hogy szigetelni kell a házat, akár az alaptól.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A fal egyáltalán nem vizes, nedves. A sarkok penészesek voltak. A fa ablakok, ajtók, bútorok meg dohosak.
Ezt a dohos szagot akkor gomba okozza?
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy ha tényleg csak a fűtetlenség okozta, akkor rendszeres fűtéssel se tűnne el a gomba? Ha télen is száraz lenne a ház?
Egyébként 2 naponta fűtötte a tulaj, de akkor is csak esténként ment egy pár órát. Napközben, fűtés nélkül 14-15 fok volt.
Ezzel a néha néha fűtéssel több kárt tett benne, mint hasznot.
Véleményem szerint elmúlnának ezek a szagok, de kell egy alapos takarítás, és rendszeres, állandó hőmérséklet.
Ez tényleg nem a fűtetlenség, jól mondják páran elöttem.
Alulról szigeteletlen, én gyorsan elfelejteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!