Szabad-e olyan házat megvásárolni, aminek a falán repedések látszanak?
Találtunk egy házat, aminek a környezete tetszik igazán( a környék, az utca, a közeli iskola stb). Maga a házzal már vannak gondok, 79ben épült hagyományos kocka ház. 2 lépcsőfokon kell felmenni a bejárai ajtóhoz.
A házat kifestették, azonban a konyha melletti helyiségben (spájz) egy nagyobb alappal mezőlegesen futó repedésre lettem figyelmes. A tulajdonos azt mondta, hogy ez semmi, csak a talajvíz miatt mozog egy kicsit a ház alapja és ettől repedezik, de egy kőműves gyorsan megoldja, viszont 5 évenként elő szokott jönni újra a repedés. Kívülről körbejárva a házat a repedést kívülről is láttam (nem feltétlenül ugyanaz, de ugyanazon a falrészen van). Természetesen vásárlás előtt hívnék statikust. De egyáltalán érdemes ezt megvenni? Nem befektetésre vennénk, hanem egy életre, fiatal házasok vagyunk. Lehet, hogy szépen ki lehet javítani most, de mi lesz évek múlva?
Miből épült a ház?
Pl, ha vályog és a talajvíz miatt reped, akkor nem venném meg (csak az a kérdés meddig bírja).
A vízre nagyon figyeljetek.
Statikust mindenképp hívjatok.
"A tulajdonos azt mondta, hogy ez semmi... "
Na erre nem kell adni, hanem szakemberrel megnézetni.
Menyibe kerül a ház a környékhez képest?
(SZinte) minden hiba orvosolható, kérdés mennyit akartok rákölteni és milyen macera árán.
Első tippem az lett volna, hogy spóroltak az anyaggal (a mi házunkban két helyiség vakolata sárga, annyi a homok benne).
De ha ötévente javítani kell, akkor más a gond.
Mindenképpen keress egy statikust aki ellenőrzi.
Azt írod, hogy a házat kifestették. Nekem már ez gyanús, valamit el akartak leplezni vele.
Manapság senki nem tanácsolja az eladás előtti festést, mert ha a vevő más színt szeretne, nyilván nem fogja értékelni, és az árban sem lehet ezt érvényesíteni. Tehát egy festés az ablakon kidobott pénz az eladónak.
Hacsak nem valami hiányosságot (penészedést, beázást, egyéb hibát) akart elleplezni vele...
Mindenképpen komoly, képzett szakemberrel menjetek, egy ház nem repedhet meg ötévente! Lehet a többi helyiség is repedezik, azért lett kifestve. Csak hát nem sikerült eladni a frissen, és már a legfőbb repedések újra jelentkeznek, de nincs pénze félévente festetni eladásra...
2: tégla ház.
3: igen, ezt én is így gondolom.
4: A környéken drágák a telkek, így a környéken ez egy olcsó ingatlannak számít. A mi lehetőségeinkhez képest viszont drágának. Mert ez a rosszabb ház itt annyiba kerül, mint rosszabb környéken a jobb. De sajnos ez már csak így szokott lenni. Ha az ember nem milliomos, akkor vagy jó környéken rosszabb házat vesz, vagy rossz környéken választ egy jobbat. Igazából most pont ezen gondolkozunk, hogy hosszú távon a kettő közül melyik alternatíva érheti meg jobban. Nyilván rosszabb környéken, ahol olcsóbbak a házak, ott azt venném szempontnak, hogy a ház stabil legyen, jó alapja legyen és gazdaságos fűtésrendszere. De lehet, hogy anyósomnak igaza van abban, hogy nem sokat fogok érni a jó környékkel (amin azt értem, hogy egyrészt nyugodt környezet, természeti környezet is szép, és sok új ingatlan van a környéken, lehet sétálgatni, elit környezet), ha 15 év múlva kezdhetek építkezni, mert a házam össze akar dőlni és nyilván ha akkor nem lesz pénzem az építkezésre, akkor nagy bajban leszek. Ezért inkább a rosszabb környéket, de jobb házat kéne választani.
5,Igen, én is pontosan erre gyanakszom. Mamám házánál is pont ez volt, ő megerősítette az alapot, de a repedések csak visszajöttek...
7, Sajnos benne van a pakliban, én is gondoltam erre.
Én panelban lakom,költözködtünk párszor, más panelban is jártam és sehol, SOHA egy db repedést nem láttam! Pedig mennyire szídják, a "sz.ar panel".
Szóval, NEM. Én nem vennék meg egy ilyen lakást, és nem fogadom el, hogy mozog a ház, meg természetes süllyedése van és ezért mozog és ezért van a repedés. Újpalotán nincs ilyen gond csak a menő újépítésűekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!