Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szabad-e olyan házat megvásáro...

Szabad-e olyan házat megvásárolni, aminek a falán repedések látszanak?

Figyelt kérdés

Találtunk egy házat, aminek a környezete tetszik igazán( a környék, az utca, a közeli iskola stb). Maga a házzal már vannak gondok, 79ben épült hagyományos kocka ház. 2 lépcsőfokon kell felmenni a bejárai ajtóhoz.

A házat kifestették, azonban a konyha melletti helyiségben (spájz) egy nagyobb alappal mezőlegesen futó repedésre lettem figyelmes. A tulajdonos azt mondta, hogy ez semmi, csak a talajvíz miatt mozog egy kicsit a ház alapja és ettől repedezik, de egy kőműves gyorsan megoldja, viszont 5 évenként elő szokott jönni újra a repedés. Kívülről körbejárva a házat a repedést kívülről is láttam (nem feltétlenül ugyanaz, de ugyanazon a falrészen van). Természetesen vásárlás előtt hívnék statikust. De egyáltalán érdemes ezt megvenni? Nem befektetésre vennénk, hanem egy életre, fiatal házasok vagyunk. Lehet, hogy szépen ki lehet javítani most, de mi lesz évek múlva?

2015. ápr. 15. 22:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A panelok max. földrengéskor repedeznek kicsit :)
2015. ápr. 17. 10:39
 12/15 anonim ***** válasza:
55%
Annak a háznak rossz az alapozása, vagy az egyik fele töltésre épült, lejtősen. Ha laza, homokos a talaj, egy nagy építkezés (pl. csatorna- és gázcsőfektetés) után a régebbi házak összerepednek. Lehet valahol a ház közelében nagy (esetlen már kiszáradt) fa, amelyik gyökere a ház alá benyúlik, vagy valamikor árvizet kapott a ház és kimosta az alapját. Sokáig éltem a szülői házban, nagy volt, kimosott alappal és süllyedt, nem egyenletesen. Az ablak sarka 45 fokban megsüllyedt, a tető még bírta. Elpasszoltam telekárban. Én nem venném meg a helyetekben.
2015. ápr. 18. 00:23
 13/15 anonim ***** válasza:
55%
Amikor vettem, egy olyan 1969-ben épült, toldozott (nappalival és plusz egy szobával) bővített házat ajánlottak olcsón. Belül jó volt, de a homlokzaton volt egy repedés az ablak sarkánál. A tetőt fel kellett volna újítani, a nagy kertet beültetni, busz és bolt volt a közelben. Nem vettem meg, találtam sokkal jobbat, aztán tavaly arra jártam. Volt új gazdája, de a homlokzati fala végigrepedt, az épület eleje megsüllyedt, az új tulajdonos bontotta...
2015. ápr. 18. 00:28
 14/15 A kérdező kommentje:

12. Éppen nem homok, de olyan 100 évvel ezelőtt ez egy mocsaras terület volt, ami azóta beépült házakkal. Lehet ez még rosszabb is mint a homok, bár nem értek hozzá.

A ház körbe van véve fákkal, így nagyon gyanús, a fák gyökerei már az alapon belül vannak. Egyébként én is letettem már erről a házról, csak a környéket sajnálom. De arra jutottam, hogy egy jobb ház fontosabb, mint a szép környezet.

2015. ápr. 18. 00:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem hat hónapig tartott, mire találtam jót és jó helyen is. Nagyon nehéz a kettőt összehozni, le kellett mondanom a volt lakóhelyem közelségéről, távolabb költöztem Budapesttől, igaz, csak 18 km-re. Hibátlan használt házat nem kapsz, ha felújították, akkor is lehetnek kisebb hibák. Például a kapukat le kellene festeni, hibás a kerítés, több négyzetméter szorgalmi joga van az elektromosoknak, nem szabályos alakú a telek stb. De valamit valamiért. Ha privátban megírod, hol kerestek házat, talán tudok segíteni, fél év alatt kitanultam az ingatlanos szakmát...
2015. ápr. 18. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!