Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Telek eladás kapcsán jött...

Telek eladás kapcsán jött szóba hogy is van ez pontosan?

Figyelt kérdés

Van egy épitési telkem alappal.Most eladásra került a sor van is vevő, csak most jöttünk az ügyvédtöl és ebben kérnék egy kis segitséget aki ért hozzá.

14 éve lesz novemberbe hogy meg van a telkem

15 év után nem kell Szja-fizetnem.(Előszerződést lehetett volna kötni de nem élünk vele)

Az a kérdésem h akkor 900.000 vettem

most 2M adom.

a külömbözet 1,1M és az ügyvéd elöször azt mondta hogy ennek kell a 10% ami 110ezer ft

utánna hogy az 1.1M a 15%-ának a 10% ami 16.500ft (ezt akárhogy számolom nekem nem ennyi jön ki)Hogy is van ez?nem esetleg a 20%-át kéne kiszámolnia mert novemberbe lesz 14 év.

2016. jún. 3. 10:52
 1/2 xswerdy ***** válasza:

Ugye 2002-ben vettétek. Csak a naptári év számít, nem az eltelt teljes évek. Szóval 14 éve vásároltnak kell tekinteni.

A jövedelem 1,1 millió, annak a 10%-a az adóalap, azaz 110000 Ft, annak a 15%-a az adó, azaz 16.500 Ft. Jól van ez számolva. De a szerzéssel és az értékesítéssel összefüggő költségek még költségként elszámolhatóak, szóval végülis kevesebb lesz valamivel.

2016. jún. 3. 13:19
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. :)

Azt megkérdeztem az ügyvédet hogy a 15 évet pontosan be kell tartani novemberbe? Azt válaszolta hogy IGEN ebből gondoltam hogy akkor nem 10% -nak kéne lenni.

Csak én is éjszakai meló után mentem és fáradt is voltam.

2016. jún. 3. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!