Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panel lakás mennyire jól...

Panel lakás mennyire jól hangszigetelt?

Figyelt kérdés

Àthallatszik a szomszéd mosógépe?

Vagy ha lehúzza a wc-t, ha szexelnek az is?

Mennyire jó hangszigetelők?

Vagy milyen tìpusú lakàst nézzek, miből legyen? Ha nyugalmat szeretnék.

Nem vagyok milliomos szóval kicsi lakás jöhet szóba csak, de kérdés milyen szigeteléssel s hogy lehetne?

Akik panelben élnek mennyire zavarják a szomszédai?

2016. máj. 31. 10:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyugalmat szeretnél akkor a panel nem feltétlenül a legjobb megoldás, nem túl jó a hangszigetelés és a szomszédoktól függ gyakorlatilag, hogy mennyire lesz csend.
2016. máj. 31. 11:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Sok múlik a szomszédon meg az elhelyezkedésen.

Ha kifogsz egy idiótát akkor nyugtod nem nagyon lesz.

2016. máj. 31. 11:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Lakásokban a WC, szex, mosógép többnyire áthallatszik.

Talán a csúsztatott zsalus betonház, ami a legjobban hangszigetel a lakások között. Elég kevés ilyen van.

Meg talán a 100 éves 60-100 cm falú régi házak, de azokban meg a valódi lakás 150-200 nm-nél kezdődik, a többi utólag leválasztott. Neked kicsi kell, szóval ott minden áthallatszik.

Panelban élek, az üvöltözés halkan áthallatszik, meg valami gyogyós darálós wc-t rakott be, azt is hallani.

Ajtócsapkodás, fúrás, dübörgés ezek teljesen átjönnek.

Szóval ha viszonylag normális szomszédok vannak, akkor nem gáz.

2016. máj. 31. 14:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Én ilyen csúsztatott zsalusban nőttem fel, ill. lakok. Közben albérletben eltöltöttem három évet egy olyan panelban, amelyek kb. a 90-es évek elején épültek és sátortetősek, háromemeletesek. Katasztrófa volt. Én zárószinthez voltam szokva, az én fejem felett senki sem járt. Ott? Két kisgyerek, de az idióta az anyjuk volt. Perfektek voltunk a "nevelési szokásaikból" (üvöltés a gyerekkel). A falszomszédom egy nápolyi masztiff volt, horkolt. Alattunk minden szerda éjjel fél tizenegykor centrizett a mosógép. Az ágyamban hallottam (a csúsztatott zsalusban csak a fürdőszobában hallik és csak az alattam lakóé). Minden órában ütött a falióra. Mindig annyit ütött, ahány óra volt. Éjfélkor tizenkettőt.

De egyszer volt egy nagyon kellemes élményem is: a mellékhelyiségben nagyon finom pogácsaszag volt, szintén az alsó lakásból. Többször bementem aznap.

Szóval Soha Többé Panelt!

Hogy miből legyen? Van ez a csúsztatott zsalus dolog, ebben vannak beton és téglafalak (közfalak), de nem panel-elemes. De azért műszakilag nem ez a csúcs. Tégla. Az jobb. Egyébként van tapasztalat családban 10 éves téglaházzal, amit németek építettek, nekem egész jó (hangok tekintetében, persze amúgy is.).

Sok mindentől függ: várostól, itt kiemelten Pestre gondolok. Kínálattól, a pénzedtől, a választéknál pedig ugye a műszaki tartalomtól, állapottól.

Anyagiak alapján és környék alapján böngésszél, tájékozódjál a lehetőségeidről. Nézd meg, mi a kínálat azért a pénzért amid van. Ami meg bejön, azt nagyon alaposan vesézd ki.

Pesten volt még némi tapasztalatom régi típusú gangos téglaházakkal. Na ott azt sem tudtam, hogy van szomszéd. Persze vannak sok helyen régi téglaházak nem tudom, esetleg hatvanas évekből? Bérházak. Nem tudom, azok hogy nézhetnek ki (állapotra, esztétika, stb).

2016. jún. 2. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!