Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elképzelhető hogy fél éven...

Elképzelhető hogy fél éven belül visszaesnek az ingatlanárak?

Figyelt kérdés
Megyeszékhelyen lakom, egyfolytában böngészem és azt veszem észre hogy nem pörögnek a lakások, szinte az összes lakás már több hónapja megvan és újrahirdetik.
2016. ápr. 16. 17:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"a lényeget leírtam, még így is olcsók az ingatlanok"

Hogy olcsok-e, csak viszonyitasi alap kerdese. Az emberek nemigen mobilisak, tobb, mint egy evtizede beleptunk az EU-ba, azelott is lehetett koltozgetni, EU meg tobb evtizede letezett, aztan megis 3-4x-es kulonbsegek vannak pl. egy Caen es egy londoni ingatlanarak kozott.

"ráadául befektetésnek veszik az emberek, mióta nem merik bankban tartani a pénzüket."

Jelenleg az ingatlan jobb befektetes, de bevezetnek/novelik az ingatlanberles adojat, maris billen a merleg. Valtozhatnak a kamatok is, es akkor megint sokan inkabb lekotik a penzt bankban es nem szivnak megbizhatatlan berlokkel, karbantartassal...

"az ingatlan értéke nem csökken, mint egy autóé"

Dehogynem, a piaci erteke nagyon volatilis. Ha peldaul a kovetkezo 5-10 evben idehaza is nepszerubbe valik a tavmunka, az emberek szepen visszakoltoznek videkre BP-rol es megyeszekhelyekrol, a budapesti paneldzsungelekben meredeken fognak zuhanni az ingatlanarak. Ez csak egy lehetseges valtozast kivalto tenyezo, millio masik lehet.

2016. ápr. 17. 13:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja es egy tenyezo, ami rovid tavon is megtizedeli az ingatlanod erteket, es szerintem ilyenrol itt mind hallottunk mar: szomszed lakasba egy problemas kisebbsegi koltozik. :D
2016. ápr. 17. 14:16
 13/14 anonim ***** válasza:

ez sokszor csak utólag derül ki. a problémák meg hétvégén vagy este jönnek elő legtöbbször, amikor te már pihennél.

amiket írtál, azok csak feltételezések. ilyenekbe nem bocsátkoztam, hiszen akkor akár azt is írhatnánk, hogy a fizetések 3 éven belül megtízszereződnek. lássuk be, nem sok esély van rá, de azért 0,1% is beüthet.

olyasmit meg eleve feleslegesnek tartottam leírni, hogy bizonoys régiók között különbségek vannak. ez egy tézis, nem kell leírni, nem kell megmagyarázni.

2016. ápr. 17. 17:37
 14/14 anonim ***** válasza:

"olyasmit meg eleve feleslegesnek tartottam leírni, hogy bizonoys régiók között különbségek vannak. ez egy tézis, nem kell leírni, nem kell megmagyarázni."

Akkor miert is kellett kulfoldi ingatlanarakra hivatkozni? :D

2016. ápr. 17. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!