Elképzelhető hogy fél éven belül visszaesnek az ingatlanárak?
Szintén megyeszékhely: Debrecen.
Naponta vannak új lakások. A régebbieket is felismerem, de azért vannak újak.
Én úgy látom, hogy van pörgés, mert folyamatosan épülnek ebben a városban az új társasházak, új lakóparkok. Nemrég adták át a Párizsi udvart, de már épül a Tócósban, a Mikepércsin új lakópark, stb.
Én nem hiszem, hogy ilyen rövid időn belül csökkenni fognak az árak, hiszen kereslet van bőven.
"a környező országokban mind magasabbak az ingatlan árak.i"
Irrelevans, Romaniaban pl. mar 2007-ben is sokkal dragabbak voltak az ingatlanok.
és ez mitől irreleváns?
igaz, még Romániában is sokkal magasabbak az árak. Európához képest olcsók vagyunk. még így is. nagyon.
ezért mennek felfelé az árak, hisz szabad vándorlás van munkaerő, tanulás, minden tekintetben, az ingatlanárak is felzárkóznak Európához.
nem vagyunk rossz helyen, Európa szívében, semmi nem indokolja, hogy ilyen olcsók legyünk.
persze más kérdés a fizetésünk, annak is fel kellene zárkóznia, de ebbe ne menjünk bele.
sokaknak most nagy sokk, és rosszul esik, hogy ennyire nőnek az árak. de az a helyzet, hogy évekig nem nőttek, és az volt egy természetellenes állapot. 5-10 évig stagnáltak az árak, és azt most egyszerre hozza be a piac.
holott ha minden évben emelkedett volna keveset, akkor most senki sem lenne kiakadva.
a jelenlegi árak reálisak, csak nem volt meg a sok kicsi lépcső, így az emberek nehezen tudják feldolgozni ezt a nagy ugrást.
" hisz szabad vándorlás van munkaerő, tanulás, minden tekintetben, az ingatlanárak is felzárkóznak Európához. "
Nem fognak felzarkozni, mert nem csak az ingatlanarak miatt koltoznek az emberek. Hiaba vagyunk olcsobbak Praganal, ha a fizuk sokkal rosszabbak es kevesebb a munkalehetoseg.
írtam, hogy a fizetés más kérdés. de nem tudhatjuk, mit hoz a jövő.
munkalehetőség van, csak az nem dolgozik, aki nem akar. ha meg valami nem felel meg, elmehetsz máshova dolgozni. ez a szabad munkaerő-áramlás.
csak épp nem erről szólt a kérdés.
a lényeget leírtam, még így is olcsók az ingatlanok, ráadául befektetésnek veszik az emberek, mióta nem merik bankban tartani a pénzüket. az ingatlan értéke nem csökken, mint egy autóé, és nem megy csődbe, mint egy pénzintézet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!