Mennyire gyakori, hogy a megvásárolt lakást kevesebbre értékeli az értékbecslő, mint amennyiért megvesszük?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 5. 15:21
1/9 anonim válasza:
Igen ritka, általában fordítva gyakoribb
2/9 A kérdező kommentje:
Értem. Ennek mi lehet az oka?
2016. ápr. 5. 15:40
3/9 anonim válasza:
Nálunk az OTP értékbecslője kevesebbre értékelte. Gondolom ez volt nekik üzleti szempontból a jobb, mivel hitelt vettünk fel a lakásra.
4/9 anonim válasza:
azért az első nem igazán tudja jól!!! Többnyire az a nagyon ritka ha többre becsülik!!!! Lényegébe ha kevesebbre becsülik és a forgalmi értéke nem éri el a felvenni kívánt hitelt akkor nem adnak rá annyi hitelt.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2016. ápr. 5. 16:55
6/9 anonim válasza:
Szerintem gyakori,hisz az eladó olyan árat ad meg ami neki kedvező nem feltétlen reálisat. Rengeteg dologtól függ a felbecsült érték pl elhelyezkedés, környezet, odavezető út... ami nekünk épp jó-csendes környék,kis utca-az nekik épp nem, hisz azt nézi a bank hirtelen ha bebukod a hitelt mennyiért tudná gyorsan eladni.
7/9 xswerdy válasza:
Nekem két hitel ügyem volt az utóbbi időben. Az első értékbecsló jelentősen felül becsülte a lakást, a másik meg alul. Így az utóbbi esetben a tervezettnél kevesebb hitelt kaptam.
De én is azt hiszem, hogy inkább az alul becslés a jellemzőbb.
9/9 anonim válasza:
Nekem pont annyira becsülte, amennyiért megvettük. HA ezt előre tudjuk, akkor nem kellett volna másik ingatlant fedezetként bevonni.(de mivel mindenhol azt hallottuk, hogy kevesebbre becsülik, és úgy már nem kaptuk volna meg a szükséges hitelt, így a szülői ház lett a pótfedezet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!