Napirendre került a költözés téma?
Sziasztok! Napirenden van nálunk a költözés téma. Vidéken lakunk, Szabolcs megyében. Éltünk már Budapesten, de csak bérlők voltunk. Mindenképpen költözni szeretnénk, és fogunk az idén. Kettő város jött számításba : Diósd, és Sopron. Diósd a legszimpatikusabb nekünk Budapest agglomerációja közül. A városba semmiképp nem szeretnénk menni, vidékies hangulatot szeretnénk, ezért is döntöttünk egy közeli kisváros mellett. Közel van a fővároshoz, szép, csendes nyugodt helynek gondoljuk.
Sopron meg csak úgy szimplán szimpatikus, szép zöld város közel az osztrák határhoz, szintén élhető városnak gondoljuk. Rasszizmus , és mindenféle " turbómagyarbeállítottság" nélkül szeretnénk olyan helyre menni, ahol nincs annyi cigány..Itt van belőlük elég, főleg rossz tapasztalattal gazdagodtunk...
Véleményeket, meglátásokat várok mindenkitől :) Köszi
Sopronban TELT HÁZ van :-)
Sokan járnak át onnan Ausztriába dolgozni, iszonyat módon felmentek az ingatlan árak, az albérlet is, mindenki panaszkodik: soproni és nem soproni egyaránt.
Köszi a válaszod :) Abszolút megértem a telt házat, és a magas árakat is, hiszen egy nagyszerű városról beszélünk. Kirándulni-nyaralni voltam ott 7-8 éve, és nagyon tetszett. Szép, és élhető város.. az ott lakók véleménye szerint.. legalábbis akkor még ezt mondták.
( Egy fontos dologgal kiegészíteném, családi házat szeretnénk vásárolni. Semmiképp sem panelt, ikerházat, és az albérlet is kilőve )
Kérdező:
fontos, hogy hol dolgoznál. Ha Ausztriában dolgoznál, akkor jó ötlet az osztrák határ közelében lenni, de ha mindenképp itthon, akkor lehet, hogy Diósd jobb választás (persze attól is függ mi a szakmád, hol tudsz azzal inkább érvényesülni).
Sopron egyelőre még felkapott, bár a határ túloldalán már kezdik kirugdosni az ingázó magyarokat.
Lecseng lassan ez a biznisz is.
"bár a határ túloldalán már kezdik kirugdosni az ingázó magyarokat."
Tudsz erről valami bővebbet? Kíváncsi lennék rá, mi az oka?
Előre is köszi.
Kérdezőtől meg bocs, de azért még ez is a témához tartozik - nem off :-) (amúgy első vagyok)
Barátnőm Diósdon lakik, sokszor voltam már kint náluk. Én két negatívumot tudok elmondani: a volánbusz olyan szabadon értelmezi a menetrend fogalmát, hogy ilyet még nem láttam (lehet, hogy csak én voltam eddig szerencsés). Az óra 19-es busz simán elmegy óra 14-kor, a sofőrök imádnak átvágni a piroson a 11. kerület felé. De ha van autó a családban (feltételezem, van), ez biztosan nem fog problémát okozni.
A másik, hogy az internet borzalmas minőségű volt eddig, most rebesgették, hogy a UPC kimegy, lehet, hogy végre lesz valami értelmes szolgáltatás, mert ami eddig volt, na hát olyanban se volt részem korábban.
Ezek persze apróságok, és a költözést nem valószínű, hogy befolyásolják. Csak gondoltam, szerepeljen már itt valami negatívum is. :D Ettől függetlenül 11. kerületiként azt is szeretem benne, hogy BKV-val elmegyek a városhatárig, és 10-15 perc alatt bent vagyok Diósd központjában gyalog. Van Interspar is, ha nagybevásárláshoz nem akarsz bejönni Bp-re. Amerikai iskola, mert Diósdon egészen sok amerikai él.
Sopron gyönyörű város, és imádom, egyetemistaként jártam ott párszor, meglátogatni a faipaosokat/közgazdászokat, megnézni a Valétálást. Örök szerelmem marad az a város, de ha választani kellene a főváros és közte, egyértelműen a főváros.
Összefoglalva szerintem sem rossz választás Diósd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!