Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyikkel járok jobban? Ha...

Melyikkel járok jobban? Ha olcsóbban veszek egy lakást és felüjítom vagy ha drágábban veszem de már frissen fel van újítva? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Nagy dilámmában vagyunk.

Ami nekünk megfelelne és fel van újítva azokból 16 millió ft alatt nincs is. Amire meg ráférne a felújítás olyat már 13-14-ért találunk. Én hajlok a felújításra.

Ami felújításra szorul pl ott sem kellene mindenhol csempézni, csak parkettázni meg kifesteni.

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.

2016. márc. 2. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok mindentől függ. Ha a felújítás alatt benne kell lakni, az nagyon nehéz.

A felújítottak általában nem pont olyanok, mint amilyet magának csinálna az ember és nem is olyan minőségben. Viszont ami nincs felújítva, ott előjöhetnek rejtett hibák, amik jócskán megdrágítják a költségeket.

Ha lakható, de felújításra szorul és van kedvetek akár évekig csinálgatni, akkor vegyetek olyat, amit szép lassan felújítotok, biztosan kedvetekre való lesz és meg is fogjátok becsülni.

2016. márc. 2. 15:48
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Általában anyagilag érdemesebb felújítottat venni (ha tényleg rendesen fel van újítva), mert a felújítás igen drága és macerás, nem éri meg. Viszont gyakran a felújítottnak tűnő lakáson csak maszatoltak valamit, hogy egyáltalán el lehessen adni, ne látszódjanak a komoly hibák. Ezért kell mindenképp szakemberrel megnézetni.

Ha nagyon lelakottat vesztek, a komplett felújítás (szakipar, villanyszerelés, gépészet, stb.) legalább 100 EFT/m2, és beköltözés előtt kell megcsináltatni.

A közepes állapotú lakásokat lehet lakottan, ütemezetten felújítani.

2016. márc. 2. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

na"gyon lelakottat vesztek, a komplett felújítás (szakipar, villanyszerelés, gépészet, stb.) legalább 100 EFT/m2, és beköltözés előtt kell megcsináltatni."

Persze-persze, jól átvágtak akkor vagy át akartak, ha te ezt elhiszed :D

2016. márc. 2. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
1 éve fejeztem be egy házrész felújítását (aljzatok feltörése, betonozás, új villany, új fűtés kondenzációs kazánnal, új vízhálózat, vakolás, 2 fürdőszoba kialakítás, csempézés, festés, új nyílászárók, fal- aljzat- és födémszigetelés, télikert kialakítás) sok mindent én csináltam, amit nem arra több árajánlatot kértem, nem drága anyagokkal dolgoztam, olcsóbban jöttem ki mint a szomszédom akinek baráti körében sok szaki volt és így is 80eFt/nm körül volt Budapesten. Ha mindent csináltatok, akkor legalább 100eFt/nm lett volna. Persze, ha nagyrészt Te csinálod a munkákat, mert tudod és van rá időd akkor kevesebből jön ki. Ha csináltatod (azért ez a jellemző) akkor sajnos 100eFt/nm körül lesznek a fentiek több árajánlatos kiválasztással is(persze lehet kevesebb, ha csak egy részét kell megcsinálni). Csak a kb. 10 8m3-es konténernyi sitt elvitele volt 300eFt körül.
2016. márc. 2. 17:06
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

Lakásra azért nehéz 100 ezer ft/négyzetmétert költeni. Háznál még belefér, ha van komplett tetőcsere, szigetelés, új ablakok stb. Mi házat vettünk, rossz állapotút, mindent felújítunk, és a vége kb 80 ezer ft/négyzetméter lesz (de minőségi felújítást végzünk, pár extrával). De lakásnál ennyit nem lehet elkölteni. Mi azért nem vettünk felújítottat, mert finnyásak vagyunk, nem láttam még olyan ingatlant, amiben tetszett volna a fürdőszoba, az ajtók-parketta-fal-villanykapcsoló-ablakok stb összhangja. Talán hülyeségnek hangzik, de pl ráment egy napunk a villanykapcsoló kiválasztására, felkutatására, de végül találtunk, és tökéletesen passzol mindenhez.

Nektek kell ezt eldönteni. Mi nem akartunk megalkudni semmiben, ezért választottuk a felújítást.

2016. márc. 2. 17:11
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

"Lakásra azért nehéz 100 ezer ft/négyzetmétert költeni"

Vidéket nem tudom, de Budapesten nem nehéz (itt eleve vastagabban fog a szakik ceruzája).

A felfutott adás-vételek miatt és az új CSOK miatt a szakik eléggé lefoglaltak mostanában emiatt többet is kérnek. Egyik szaki mesélte, hogy ami válságban kijött komplett ház, az mostani árakon csak szerkezetkész, mert a szakik most válogatni tudnak.

Tetőcsere nem volt, de minden más igen, sok mindent én csináltam, amit nem én azok is normális áron stb. mégis 80eFt/nm volt.

Vidékről beszélsz vagy Budapest?

Persze attól is függ, hogy mit kell csinálni. Pl. előző lakásomba +fürdőszoba tárolóhelységből kialakítva tokkal-vonóval volt 200eFt körül, mert csak a vízszerelőnek fizettem a csővezésért. Betonozás, vakolás, villany, csempézés, járólapozás és festést én csináltam. De ez nem általános, a legtöbbnek ezt is ki kell fizetni.

2016. márc. 2. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
19%

Mit betonoztál, vakoltál te egy lakáson? 100 év feletti omladozó polgári lakásról karattyolsz?

Egy 13 milliós lakásnál szép is lenne, ha ~6-7 milliót még rá kellene költeni a te számaid alapján.

2016. márc. 2. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:
82%

"karattyolsz? " - erre nem reagálok, téged minősít.

"Mit betonoztál, vakoltál te egy lakáson?" szövegértelemzésed elég gyenge, azt írtam, hogy:

" +fürdőszoba tárolóhelységből kialakítva tokkal-vonóval volt 200eFt körül, mert csak a vízszerelőnek fizettem a csövezésért. Betonozás, vakolás, villany, csempézés, járólapozás és festést én csináltam."

Vagyis a fürdőszobáról írtam csak, ott volt betonozás és vakolás is. Hogy miért: mert a (csatorna)lefolyók elvezetéséhez feltörték az aljzatot, ráadásul akadálymentes épített zuhany volt. Ezért betonozni kellet+folyékony fóliát is kentem rá szakszerűen. A falakat vissza kellett vakolni, mert meleg és hidegvizes csövek a falban lettek elvezetve, így volt esztétikusabb. Ugyanígy a villanyvezetékek is falban lettek elvezetve, így azt is vissza kellett vakolni.

Majd ezt követően csempéztem és járó-lapoztam, felette gletteltem, majd festettem.

2016. márc. 2. 18:25
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Egy 13 milliós lakásnál szép is lenne, ha ~6-7 milliót még rá kellene költeni a te számaid alapján." - ezt nem értem, hogy számolod az én adataimból? kb. négyzetméterárakat írtam, a te "számításodban ezeket nem látom"

-két példa amit találtam árakkal:

41nm felújítás bútorokkal: 6,5MFt: [link]

47nm felújítás: 6,5MFt: [link]

Tehát valóban nem nehéz 100eFt/nm-t elkölteni lakás esetén sem...

2016. márc. 2. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!