Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » CSOK csak én nem értem?

CSOK csak én nem értem?

Figyelt kérdés

"A gyerekekre akikre igénybe lett véve a CSOK 10 évig a megvásárolt ingatlanban kell lakniuk. "

Nos ha a most 16 éves lányom nem akar 26 évesen is ott lakni akkor mi van ?

2016. febr. 12. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
29%
Nem a lányod veszi fel a hitelt,hanem te,akkor szted kire vonatkozik?
2016. febr. 12. 19:24
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
akkor olvasd tovább mert 18 évesen leléphet ha akar (jó pár helyen megtalálható az infók között).
2016. febr. 12. 19:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem léphet le. Ami még ennél is nagyobb szívás, hogyha 20-25 éves gyerekre veszi fel a szülő, mert akkor a gyerek 10 évig nem tud élni a csok lehetőségével, mert ugye ha ő igényli, akkor neki mint igénylőnek kell az ingatlanban lakni, és egyszerre két helyen nem tud állandó lakcímet létesíteni az ember. A te példábdban azt meg lehet tenni, hogy fosulis leszeés mondjuk koleszban lakik és tartózkodási helye az lesz, de állandó lakcímet nem létesíthet máskor. Úgyhogy legyél jóban vele, nehogy megszivasson és mondjuk 18 évesen hivatalosan a barátjához költözzön. Hogy mennyire fogják vizsgálni az kérdéses, de ha abból indulunk ki, hogy a nav pár tízezres adótartozások miatt mire képes, akkor egy 10 milliós támogatásnál nem valószínű, hogy lesz pardon.
2016. febr. 12. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Az eredeti törvényben így volt, még 26 évesen is ott kellett laknia. Viszont a napokban módosították a törvényt, bizonyos esetekben elköltözhet.
2016. febr. 12. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:
72%
10. Ugyan a törvény továbbra is meghatározza, hogy a kedvezmény megítélésénél számba vett gyermekeknek életvitelszerűen a megvásárolt lakásban kell lakniuk a kedvezményes időszak 10 évében, könnyítés, hogy a nagykorúság elérésekor a támogatási szabályok megsértése nélkül elköltözhetnek.
2016. febr. 12. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!