Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 3 gyerek esetén ha az egyik...

Rea25 kérdése:

3 gyerek esetén ha az egyik személy a házaspárból rajta van a krh listán akkor a másik igényelheti a csok ot?

Figyelt kérdés
Ha a feleség bizonyos okok miatt rá került a krh listára de a férj igényelné a csokot lenne esélye ,hogy megkapja?
2016. jan. 27. 22:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem!
2016. jan. 27. 22:29
 2/5 anonim ***** válasza:

az igénylő és házastársa vonatkozásában a CSOK igénylésének időpontjában a központi hitelinformációs rendszerben (a továbbiakban: KHR) tartozás nincs nyilvántartva vagy az igénylő a KHR-ben szereplő tartozását már legalább egy éve teljesítette.

Nem vagyok benne biztos,de olyasmi rémlik,hogy majd ezen fognak lazítani és nem kell 1 évnek eltelnie.

De aktív státusznál teljesen felejtős a dolog.

Mondjuk,hogy teljesen őszinte legyek az első 10 millióval kitörölheti az ember a fenekét, a második max 10 millióhoz meg kellő jövedelemmel kell rendelkezni a többit meg zsebből kell előszedni. 20 millió alatt csak elvétve vannak az országba lakások,házról meg nem is beszélve. Ezek egy része még nincs is kész,de 10-30%ot le kell előre tenni majd amikor kész akkor a többi már a csok-ból és hitelből kihozható.Építkezésnél szintén ott kezdődik,hogy mélyen a zsebébe nyúl az ember mert utólag és szakaszosan folyósítanak. Természetesen vannak szép új építésű házak "olcsón" az országba mindenhol amik magánembereké és sokan hirdetik úgy magánemberként,hogy 10+10 millióra mert bele is írják a hirdetésbe hiszen tök új sőt még nem is laktak benne mert menetközbe elváltak és azért eladó... noh igen ám viszont van egy apróság amire a hírekbe túl nagy hangsúlyt sajnos nem fektettek, mégpedig az,hogy ha az ember magánszemélytől venne házat arra csak a régi jár ami 3 gyereknél max 2,2 millió és az új 10milliós már nem!!!!! (persze még lehet az embernek szerencséje hiszen másod ízből banktól vagy ingatlanforgalmazótól lehet venni így egy picikét nagyobb a kínálat mintha csak kifejezetten építésekkel foglalkozó cégtől stb lehet).

2016. jan. 28. 09:13
 3/5 A kérdező kommentje:
A testvérem van ebben a helyzetben és sajnos nem állnak úgy hogy kitudja fizetni a tartozást ... A régi csokot sem igényelhetik?
2016. jan. 28. 13:11
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
ha jól rémlik akkor a régit kérhetik (3 gyereknél maximum 2,2 millió) viszont ha nincs pénzük arra,hogy az elmaradt tartozást rendezzék akkor egy másik házra??? Ha esetleg lenne házuk bővítésre adják a régit,de csak a költségek 50%-áig és azt se előre adják.Ha nincs házuk és vennének akkor az esetek nagy részébe 3 millió alatt olyanokat találni amire nem fogják még azt a 2,2 milliót se megadni szóval akkor is zsebükbe kell rendesen nyúlni és akkor még mindennek van kezdeti költsége és akkor még az illeték is meg társai stb stb
2016. jan. 28. 13:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha krh listán van, akkor az a régi CSOK-nál is kizáró ok.

Tudom, mert nekem egy hónapja sincs, hogy megkaptam, és mindenről felvilágosítást kaptam.

2016. jan. 28. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!