3 gyerek esetén ha az egyik személy a házaspárból rajta van a krh listán akkor a másik igényelheti a csok ot?
az igénylő és házastársa vonatkozásában a CSOK igénylésének időpontjában a központi hitelinformációs rendszerben (a továbbiakban: KHR) tartozás nincs nyilvántartva vagy az igénylő a KHR-ben szereplő tartozását már legalább egy éve teljesítette.
Nem vagyok benne biztos,de olyasmi rémlik,hogy majd ezen fognak lazítani és nem kell 1 évnek eltelnie.
De aktív státusznál teljesen felejtős a dolog.
Mondjuk,hogy teljesen őszinte legyek az első 10 millióval kitörölheti az ember a fenekét, a második max 10 millióhoz meg kellő jövedelemmel kell rendelkezni a többit meg zsebből kell előszedni. 20 millió alatt csak elvétve vannak az országba lakások,házról meg nem is beszélve. Ezek egy része még nincs is kész,de 10-30%ot le kell előre tenni majd amikor kész akkor a többi már a csok-ból és hitelből kihozható.Építkezésnél szintén ott kezdődik,hogy mélyen a zsebébe nyúl az ember mert utólag és szakaszosan folyósítanak. Természetesen vannak szép új építésű házak "olcsón" az országba mindenhol amik magánembereké és sokan hirdetik úgy magánemberként,hogy 10+10 millióra mert bele is írják a hirdetésbe hiszen tök új sőt még nem is laktak benne mert menetközbe elváltak és azért eladó... noh igen ám viszont van egy apróság amire a hírekbe túl nagy hangsúlyt sajnos nem fektettek, mégpedig az,hogy ha az ember magánszemélytől venne házat arra csak a régi jár ami 3 gyereknél max 2,2 millió és az új 10milliós már nem!!!!! (persze még lehet az embernek szerencséje hiszen másod ízből banktól vagy ingatlanforgalmazótól lehet venni így egy picikét nagyobb a kínálat mintha csak kifejezetten építésekkel foglalkozó cégtől stb lehet).
Ha krh listán van, akkor az a régi CSOK-nál is kizáró ok.
Tudom, mert nekem egy hónapja sincs, hogy megkaptam, és mindenről felvilágosítást kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!