Ingatlanvásárlás: Szerintetek megfelelő ajánlatot tettem?
Már jó ideje gondolkozom ingatlanvásárláson, gyakorlatilag az anyagi fedezet is megvan rá. Viszont kevés az elérhető áron kínált családi ház a városban (Ny-magyarországi város). Most találtam egyet (kb. 1,5 km a városközponttól, egy csendes utcában van), kb. 100 éves, polgári jellegű stílusban építették (magasabb mennyezet, az átlagosnál nagyobb ajtók, stb., kő alap, tégla falazat, kb. 12 m2-es pince, az átlagosnál magasabb tetőszerkezet, gáz van a házban, de kb. 60 éves technológiával, illetve cserépkályha is be van építve) A ház mögött van kb. 250 négyzetméter zöldfelület is, viszont az udvarba csak akkor lehetne behajtani autóval, ha egy oszlopot áthelyeztetnénk többszázezres költséggel.
Az épület teljes felújításra szorul, gyakorlatilag a négy falon kívül mindent fel kellene újítani (illetve falakat bontani), olyan állapotban van, hogy csak minimális összeget költöttek eddig tatarozásra (falhibákat bevakolták, 1-2 cserepet kijavitottak, új cserepeket felhordták a padlásra, de nem rakták fel a tetőre). A házat 8 millióért hirdetik (már több mint egy éve), hatot ajánlottam, amit azonnal elutasítottak, mivel az eladó állítása szerint visszautasított korábban egy 7,5-ös ajánlatot is. (Viszonyítási alapnak: A belvárosban 7 millió körül 50-60 m2-es konvektoros lakásokat lehet kapni). Szerintetek megfelelő volt az ajánlatom?
en is sokallom a 6-ot erte, az masik kerdes hogy ilyen hazat soha nem vennek, anyosomek hasonlo kialakitasuban laknak.
es nem csak nenikek uzletelnek igy, apam is elmeletileg arulja az egyik lakasat, a valosagban nem is hirderi, es regebb dicsekedte hogy annyit fog kerni erte hogy senki ne tudja kifizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!