Ingatlanvásárlás: Szerintetek megfelelő ajánlatot tettem?
Már jó ideje gondolkozom ingatlanvásárláson, gyakorlatilag az anyagi fedezet is megvan rá. Viszont kevés az elérhető áron kínált családi ház a városban (Ny-magyarországi város). Most találtam egyet (kb. 1,5 km a városközponttól, egy csendes utcában van), kb. 100 éves, polgári jellegű stílusban építették (magasabb mennyezet, az átlagosnál nagyobb ajtók, stb., kő alap, tégla falazat, kb. 12 m2-es pince, az átlagosnál magasabb tetőszerkezet, gáz van a házban, de kb. 60 éves technológiával, illetve cserépkályha is be van építve) A ház mögött van kb. 250 négyzetméter zöldfelület is, viszont az udvarba csak akkor lehetne behajtani autóval, ha egy oszlopot áthelyeztetnénk többszázezres költséggel.
Az épület teljes felújításra szorul, gyakorlatilag a négy falon kívül mindent fel kellene újítani (illetve falakat bontani), olyan állapotban van, hogy csak minimális összeget költöttek eddig tatarozásra (falhibákat bevakolták, 1-2 cserepet kijavitottak, új cserepeket felhordták a padlásra, de nem rakták fel a tetőre). A házat 8 millióért hirdetik (már több mint egy éve), hatot ajánlottam, amit azonnal elutasítottak, mivel az eladó állítása szerint visszautasított korábban egy 7,5-ös ajánlatot is. (Viszonyítási alapnak: A belvárosban 7 millió körül 50-60 m2-es konvektoros lakásokat lehet kapni). Szerintetek megfelelő volt az ajánlatom?
Nem. 25%-t akartál alkudni ember , ebbe senki nem megy bele.
5-10% reális.
A 7,5- öt el kellett volna fogadnia.
És a belvárosban hiába kapsz annyiért lakást ha ez egy ház kisebb kerttel, nem összehasonlítható.
Én is elutasítottalak volna, mert 2 millióval kevesebbet ajánlottál-
Azt, hogy felújításra szorul, hogy egy oszlopot ki kell venned az már nem a vevő problémája. Nyilván tisztában van vele, hogy a háza nem a legjobb állapotban van, de azzal is tisztábban lehet, hogy arrafelé milyen árban mennek az ingatlanok.
Alkudni meg nem 2 millióval kevesebbet szoktak, hanem max 500-600 ezret.
"Nem. 25%-t akartál alkudni ember , ebbe senki nem megy bele.
5-10% reális.
A 7,5- öt el kellett volna fogadnia. "
Ennyi csacsiságot egy hozzászólásban!
Először is nincs olyan, hogy "reális" alku, érdemesebb a hirdetett árnál legalább 25-30 százalékkal kisebbet ajánlani, ha az eladó egy normális ember, akkor szépen eljuttok egy olyan árhoz, ami mindkettőtöknek megfelel.
És nem "kellett" volna elfogadnia senkinek semmit. Az is lehet, hogy egy értékbecslő szerint csak 5 milliót érne a lakás. A tény, hogy öt éve hirdetik és még nem kelt el nyolcért, nem arra utal, hogy 8 milla korrekt piaci ár.
#6: Igazából nem maradtunk semmiben, csak elköszöntünk egymástól. a 6 és a 7,5 között elég nagy a különbség, ráadásul nem láttam rajta hajlandóságot a megegyezésre.
#7: Nekem is hasonló volt a véleményem. Minimum 1 éve hirdetik, a négy fal, a zöldfelület, illetve a belváros közelsége jelenthet értéket csak, minden egyéb dolog teljes átalakításra, cserére szorul (plusz olyan szokatlan kiadások, amelyekről a kérdésben is említést tettem).
#8: Szigetelés szempontjából nem tűnt veszélyesnek, kő alapon van a tégla falazat, és olyan helyen fekszik, amely nem vizenyős. Ilyen szempontból nem láttunk problémát, nem tűnt dohosnak sem. Viszont fűtést kellene kiépíteni, oszlopot átrakatni, tetőt minimum újralécezni, falakat kivenni, áthelyezni, hidegburkolatok kiépitése, le sincs betonozva, ajtók, ablakok, stb. Hirtelen ennyi jut eszembe. Ahogyan korábban leírtam, a négy oldalfal maradhatna kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!