Ingatlanvásárlás: Szerintetek megfelelő ajánlatot tettem?
Már jó ideje gondolkozom ingatlanvásárláson, gyakorlatilag az anyagi fedezet is megvan rá. Viszont kevés az elérhető áron kínált családi ház a városban (Ny-magyarországi város). Most találtam egyet (kb. 1,5 km a városközponttól, egy csendes utcában van), kb. 100 éves, polgári jellegű stílusban építették (magasabb mennyezet, az átlagosnál nagyobb ajtók, stb., kő alap, tégla falazat, kb. 12 m2-es pince, az átlagosnál magasabb tetőszerkezet, gáz van a házban, de kb. 60 éves technológiával, illetve cserépkályha is be van építve) A ház mögött van kb. 250 négyzetméter zöldfelület is, viszont az udvarba csak akkor lehetne behajtani autóval, ha egy oszlopot áthelyeztetnénk többszázezres költséggel.
Az épület teljes felújításra szorul, gyakorlatilag a négy falon kívül mindent fel kellene újítani (illetve falakat bontani), olyan állapotban van, hogy csak minimális összeget költöttek eddig tatarozásra (falhibákat bevakolták, 1-2 cserepet kijavitottak, új cserepeket felhordták a padlásra, de nem rakták fel a tetőre). A házat 8 millióért hirdetik (már több mint egy éve), hatot ajánlottam, amit azonnal elutasítottak, mivel az eladó állítása szerint visszautasított korábban egy 7,5-ös ajánlatot is. (Viszonyítási alapnak: A belvárosban 7 millió körül 50-60 m2-es konvektoros lakásokat lehet kapni). Szerintetek megfelelő volt az ajánlatom?
az emberek többsége kétszer annyiért hirdeti a házat, mint amennyiért el fog kelni.
A telek ára kb 1millió. Ez nem sokat változik városon belül, akárki akár mit mond. A belvárosnak is van előnye és a külvárosnak is.
bontási költség + 5milla nem éri meg a 100éves ház 4 oldalát, plusz a tető
Ezt a házat Budapesten csak telekárban lehetne eladni, úgy, hogy a vevő utána le is dózerolja.
Minek költenél rá feleslegesen sok milliót, soha nem lesz tökéletes. Nekünk is kináltak ilyet, nagy ajtók, nagy ablakok, repedt fal, beázó tető, szigetelés sincs. Telekárban volt 27 millió, de nagy telekkel, 110 m2, 76 éves épület. Néztük kisebbet, de fiatal házzal. Ezt a rosszat is eladták végül, megbánta a vevő, végül ledózeroltatta, épül a könnyűszerkezetes házuk.
A 7,5 milliós ajánlat eldobására azt mondom, hogy van, aki csak árulja a házát, de le nem akarja adni.
Belefutottam én is ilyenbe.
Nénike hirdette magánszemélyként és ingatlanoson keresztül is. 8,5 volt az irányár, mi ajánlottunk neki 8-at. nem fogadta el. Pár hét múlva ingatlanosunk mutatta a rendszerükben azt a lakást, szóltunk is neki, hogy jártunk már ott be is próbálkoztunk. Mire elmesélte, hogy a nénike 8,5-ért sem adta oda egy vevőnek, arra hivatkozva, hogy mégsem adja el ennyiért, mert lejön belőle az ingatlanos jutaléka. A vevőnek annyira tetszett a alkás, hogy felajánlotta, hogy kifizeti a jutalék összegét ő, de a nénike még így sem adta el.
Időseknél sokszor előfordul, hogy a gyerekek, unokák erőltetik, hogy a mama adja el a házat és költözzön hozzájuk, hogy ne legyen egyedül.
A mamika nem tudja őket lebeszélni, vagy nem akarja őket megsérteni, belemegy, a fiatalok meghirdetik a lakást, nagyika meg fogadja a vásárlókat, de senkivel nem tud megegyezni, mert nem is akar.
A fiatalok boldogok mert árulva van a lakás, és a nagyi költözik hozzájuk, mamika pedig boldog, mert a fiatalok nem tudják, hogy nem hajlandó senkivel megegyezni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!