Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Saját ingatlanból albérletbe!...

Saját ingatlanból albérletbe! Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Van 1 panel lakásom zöldövezetben, kb 20 millát ér, de eladni (egyenlőre) nem szeretném. Környezetemben 100/120+rezsi körül adják ki a lakásokat.

Régóta vágyom kertes házra, és mivel van 2 kutyám is, így sokkal kényelmesebb lenne. Felmerült bennem, hogy ezt kiadom, és keresek egy kertes házat. (80-90+rezsi körül találtam a közelben párat)

Mi a véleményetek? Érveket-ellenérveket várnék.

2016. jan. 30. 09:03
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A saját igényeid és szempontjaidat vedd figyelembe, mint látod teljesen ellentétes vélemények vannak szempontok miatt. Ha kiadod a lakást és máshol bérelsz, talán érdemes figyelembe venni, hogy ne legyenek túl távol egymástól, mert elképzelhető, hogy ezért-azért odaráncigál a bérlő (tapasztalat).

Először mi BP szélén néztünk telket, hogy építkezzünk, találtunk is megfelelőt, de rájöttünk, hogy nekünk nem lesz jó kb. 1 óra be a városba, majd 1 óra vissza. Így a belvároshoz közel vettünk egy sorházat, csendes zsákutca végén, közel bevásárlás, színház stb. Kb. 2 órát spórolunk 1 nap (utazás miatt), a kert se nagy, de grill, kerti összejövetel, kiüléshez stb. elég. Sokkal kevesebb a meló vele, így további időt spórolunk vele, mert mi pont nem szeretjük azt, ha "mindig tennivaló van a ház körül", több szabadidőnk marad egymásra, hobbira, barátokra. Ha városon kívülre költöznénk, akkor már inkább egy tanya jönne be nekünk, ahol jó messze vagy minden szomszédtól, hiszen normál esetben (falun) elég közzel vannak a házak egymáshoz. Szóval a LAKNI és ÉLNI mindenkinek mást jelent, ez jól van így (gondolj bele mi lenne, ha mindenki csak városban vagy csak falun szeretne lenni;).

2016. febr. 2. 08:41
 22/23 anonim ***** válasza:
A dunakanyari nagy üdülőhelyeken aránylag olcsón lehet jó, kisebb házat venni. A telkek nagysága változó, sok a téglából épült, lapos tetős (tetőtér beépíthető), van víz, villany, telefonkábel, sok helyen csatorna és gáz is. Persze az utak állapotáról jobb nem beszélni (keskeny aszfalt vagy földutak), beutazás kocsival, busszal kb. háromnegyed óra, ugyanannyi vissza. Börzsönyi oldalon van vonat, a zónázó fél óra alatt Vácott van. Csend van és nyugalom, szomszédságban télen nem használt üdülők. Egyszóval hasonló a tanyákhoz. De vannak tanyák is, pl. a Szentendrei-szigeten.
2016. febr. 2. 12:41
 23/23 anonim válasza:
én nem adnék el ingatlant fellángolásból, de az ötleted jó, és meg is tudom érteni. nekem is van egy panellakásom, de nagyon szeretnék kertes házban élni, így azt határoztam el, hogy összegyűjtök egy sajátra, beleköltözök, a lakásomat pedig kiadom. persze nem fővárosban gondolkozom, hanem vidékben :) ha van kiadott ingatlanod, ami fedezi a bérleti díjat, az teljesen jó felállás, ezen én nem változtatnék a helyedben, akár életed végéig is ellehetsz így :) a lakás mindig biztos pont, akárki akármit mond.
2016. febr. 20. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!