Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha valakinek olyan helyzetben...

Ha valakinek olyan helyzetben van az édesapja, hogy anyagilag szinte bármit megengedhet, melyik országban telepednétek le, ahol ingatlant is vennétek, a segítségével?

Figyelt kérdés

Kérném, hogy most vonatkoztassunk el a meglehet élni, hol vannak jó munkahelyek típusú válaszoktól.

Egy élhető ország, talán normális lakossággal(kevés bevándorlóval),árak szempontjából teljesen mindegy, egyedül ami fontos lenne az adott ország szociális rendszerének a fejlettsége, az egészségügyi helyzete, és talán a későbbiekre az idősek/nyugdíjasok felőli intézkedései.

Milyen országok jöhetnének számításba, ha valaki ott szeretne a későbbiekben élni?

2016. jan. 27. 20:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Monaco mondjuk, bár ott lehetetlenség letelepedni és állampolgárságot szerezni. Akkor mondanám még Japánt. Ha nem gond, hogy nem európai ország. Ott a közbiztonság jó (gondolom erre céloztál a bevándorlókkal), egészségügyi ellátás kiválló, nyugdíjt nem tudom. Új-Zéland még Japánnál is messzebb van, de alapvetően az is egy békésebb hely. Ausztrália már nem annyira. De hogy mik a letelepedési feltételek, és hogyan veheted igénybe a helyi ellátórendszereket, annak neked kéne utána olvasni.
2016. jan. 27. 20:59
 12/15 anonim ***** válasza:
79%
Észak- Koreában.
2016. jan. 27. 21:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én valamelyik "európaibb" dél-amerikai országot választanám, de ott semmiképpen sem a fővárost. Nekem szimpatikus, hogy azokat az országokat még többnyire nem érte annyira el a "modernizálódás" értsd. a hagyományos értékek, család, idősek tisztelete, hazaszeretet stb. még normális náluk, és még "lassabban" élnek mint mi. Azonban az egészségügy stb. ha jót akarsz ott drága. + ott beszélni kell spanyolul, ha boldogulni akar, mert mivel őket a globalizálódás úgy, ahogy még kihagyta, alig beszélnek még angolul is.

Szóval ennek max. úgy van értelme, ha pengén beszéled a nyelvet és nem vonatkoztatunk el attól, hogy kell jó munkahely és megélhetés, mert valamiből ki kell húzni a nyugdíjig, meg hát a legjobban úgy lehet helyi ismerősöket stb. szerezni, akik nélkül kínszenvedés ott élni.

De ha annyi pénzt ad a fater, hogy abból bárhol lehet házat venni és megtámogatna addig is míg kihúzod a nyugdíjig, akkor halál komolyan minek elmenni innen?

Lehet mondani, hogy szar Magyarország meg stb. de összességében egy kultúrált európai ország, amit nem dönt össze földrengés, nem visz el cunami, nem mászik skorpió a cipődbe és nem eszi meg a kutyádat a kertben valami vadállat, és a pénzed itt mégiscsak többet ér, mint bárhol máshol (kivéve azokat az országokat, ahol nem akarsz lakni), tehát itt is vehet neked egy szép házat a maradékot meg elteszed és nem szorulsz arra, hogy az állam hogyan intézkedik majd a nyugdíjasokkal kapcsolatban és a társas kapcsolataid kialakítását sem gátolja nyelvi vagy kultúrális különbség...

Én a laptopomon dolgozok, és mindegy hol élek a világban ugyanannyi pénzt kapok, de nem megyek el innen, mert nincs értelme. Ugyanaz a pénz itt jóval többet ér, mint más fejlettebb országokban, ahol meg annyival többet ér ugyanez a pénz, hogy megéri itthagyni családod, meglévő barátokat meg mindent és idegennyelven idegen környezetben újrakezdeni, ott meg olyan élet van, hogy hiába tudnék úgy élni, mint egy király, ha nem lenne kedvem kimenni az utcára, vagy lenne kedvem csak félnem kéne...

2016. jan. 28. 00:44
 14/15 anonim ***** válasza:
81%
A kérdés lényegén már én is sokat törtem a fejemet. Német nyelvtudásom miatt elsősorban Ausztriában és Németországban gondolkodtam. Svájc is jó lenne, de nagyon drága és sokaktól hallottam, hogy a svájciak nem egy befogadó népség. Az első két országban legalább 100 millió forintra lenne szükség egy átlagos házhoz vagy egy szebb lakáshoz és ezen kívül havi 3000 €urora a mindennapi dolgokra és akkor még nem is élnék túl nagy lábon. Itthon az előbb leírt szintet fele pénzből meg lehet ugrani bármelyik településen. A mediterrán európai országok sem rosszak, de ott is több pénz kell mindenre , mint itthon és még a helyi nyelvet is meg kellene tanulni, mert kb. annyian tudnak angolul , mint itt. Angliába, Írországba , Skandináviába az időjárás miatt nem mennék. Dél-Amerika nagyon messze van és az ottani színvonal minden tekintetben alatta van a magyarnak. Abban az esetben, ha mindenképpen menni akarsz és a pénz nem gond akkor Ausztriát vagy Németországot ajánlanám, de alaposan nézz körül a költözés előtt , mert ott is vannak rosszabb környékek.
2016. jan. 28. 08:36
 15/15 anonim ***** válasza:
64%

Ha, penz van, akkor teljesen mind1.

Mindenhol a napos oldalon vagy.

Nekem NY-Europa nem jön szamitasba, en Magyarorszagon fogok letelepedni.

Jelenleg a legelhetöbb orszag Europaban. Mo. ugyan bent van az EU-ban, DE (!!!) nincs bent a valutaunioban. Mar penzügyileg ez is pozitiv. Ha, a valutaunion belüli mediterran orszagok esnek, azok dominoszerüen magukkal fogjak rantani a gazdasagialag erös orszagokat is. Ha, bedöl a koceráj, csak akkor lesz nemulass! Ezen kivül Magyarorszagnak a menekültekkel sincs gondjuk.

Money quote Orban Viktor : " German problem"

2016. jan. 29. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!