Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen plusz kiadásokra kell...

Milyen plusz kiadásokra kell számítani lakásvásárláskor a megegyezett vételárat leszámítva?

Figyelt kérdés

2016. jan. 27. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Ügyvédi díj szerződéskötéskor.

2. Lakásvásárlási illeték, helyzetfüggően lakás árának 2 vagy 4%-a. Azért helyzetfüggő, mert 35 év alatt első lakás vásárlásakor, 15millió forint vételárig jár illeték-kedvezmény. Ha ezeknek megfelelsz akkor csak 2%.

3. Hitelt veszel fel? Banki költségek is vannak akkor.

4. Utalással vagy kp-ban fizetsz? Mert kalkuláld be az utalási díjakat is.

Most hirtelen ezek jutnak eszembe.

2016. jan. 27. 19:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első válasza 100%-ban korrekt. Én olyat tennék már csak hozzá, ami nem feltétlen jön elő, és nem hivatalos költség, de rosszul tud esni, ha ki van nagyon számolva a keret.

Ilyen pl. a "csak egy tisztasági festés és kész is" stb hozzáállás. Jól meg kell nézni, mi megszívtuk mert optimisták voltunk és nem csak több pénz ment rá még a beköltözés előtt, hanem értelemszerűen a beköltözés is tolódott, ami csak azért nem volt baj, mert a szülőknél laktunk addig. Pl. bent dohányoztak így a festés kapásból többszörösen annyi lett mivel nikotin eltüntetős festéket kellett venni, mert anélkül nagyon csúnyán átütött a sárgulás a falakon és a plafonokon. Ráadásul az erős dohányfüst szagától nem tűnt fel, amíg ki nem ürítették a lakást és már nem füstöltek benne tovább, hogy a padlószőnyeg és laminált nem csak alapos takarítást igényel, hanem teljes cserét, mivel orrfacsaró vizelet szaga volt mindkettőnek ami az alattuk lévő ragasztóba/fóliába is bele ivódott, így még jó, hogy mikor a szagokkal először szembesültünk nem álltunk neki a nagy suvickolásnak, hanem rögtön a teljes csere mellett döntöttünk.

Persze, ha tiszta, igényes emberektől veszel tip-top esetleg új lakást, akkor mindezzel nem kell számolni, de ha olyat veszel, amin ezt-azt meg kell csinálni, vagy esetleg direkt teljesen felújítandót, akkor érdemes nagy ráhagyással számolni, hogy mennyi kell majd, max. megmarad.

2016. jan. 28. 14:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok azt még kifelejtettem, hogy kalkulálj földhivatali költségekkel.

Széljegyre kerülés - 6600 Ft

Tulajdonjog bejegyzés díja szintén 6600 Ft

2016. jan. 28. 17:57
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm, közben utána néztem a dolgoknak hivatalos oldalakon. És ki vagyok akadva! 180000 ft illetéket kell fizetnünk(első lakás) a 9Ms házra, aminek a felét hitelből fizetnénk, a másik felét meg apránként a fizetésünkből félretett pénzből.

Gondolom másnak ez nem újdonság, de szerintem felháborító. A fizetésünkből vonnak mindenféle adót, a hitelt jó nagy kamattal vissza kell fizetni, mégis vagyonosodási illetéket fizettetnek egy valamire jutni akaró fiatal házassal, nem is akármennyit...

2016. jan. 28. 18:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Bocsi mindenkitől a kifakadásért, de igazságtalannak tartom ezt és kibukott :S
2016. jan. 28. 18:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Illetékre tudtok részletfizetést kérni, ha jól emlékszem 24 hónapra, nekünk az ügyvéd eleve úgy intézte a papírokat. Tudom úgyis úgyis ki kell fizetni, de nem mindegy hogy egy összegben vagy részletben.

Lakáshitelnél pedig ajánlom, hogy keress olyan bankot, ahol esetleg akcióban elengedik a költségeket, mert bizony az is 100-ezer körüli összegre rúghat, pl csak az értékbecslés 35.000 ft.

2016. jan. 28. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!