Lakásvásárláskor hogyan szokták ütemezni a fizetést?
Figyelt kérdés
Készpénzre vennénk a lakást, múlt héten lett végtörlesztve, de még várjuk a papírokat a banktól a jelzálog törléséhez. Ügyvédnél megkötnénk a szerződést, adnánk foglalót. A többi pénzt is mielőbb szeretnénk, igazából az eladón múlik. Az rendben van, ha a jelzálog törlését követően egy bizonyos összeget adunk és a fennmaradót ha birtokba adható, és kiköltöztek? A szerződésbe konkrét dátum kell vagy elfogadható, ha pl úgy írja bele az ügyvéd, hogy jelzálog törlését követően x napon belül, birtokba vételkor (konkrét nap nélkül, de max eddig és eddig) pedig a fennmaradó teljes összeg akár ügyvédi letéttel?2014. ápr. 30. 07:31
1/7 anonim válasza:
Ha már választottatok ügyvédet, akkor ezt a kérdést Ő fogja tudni megválaszolni, ha még nem tettétek meg, akkor az legyen az első!
2/7 A kérdező kommentje:
Választottunk, de ezt még nem kérdeztem meg, gondoltam addig is érdeklődök a gyakorlatról, hogy hogy szokták jellemzően ütemezni.
2014. ápr. 30. 07:38
3/7 anonim válasza:
Fontos, hogy foglalót adsz előleget.
Tehát ha elállsz a vételtől, akkor azt buktad, de ha a másik fél áll el, akkor dupla jár vissza.
4/7 anonim válasza:
Igazából ez általában az eladó és a vevő közti megegyezés kérdése. Nagyon sokféle képen lehet írni a szerződést, de ez az ügyvédtől is nagyban függ. Mindenki azt mondja hogy majd az ügyvéd tudja. Igazából az ügyvéd azt írja a szerződésbe amit ti mondtok neki készpénzes vásárlásnál egyszerűbb hiteles vásárlásnál se bonyolultabb sokkal. Dátumok fizetési határidők feltételek foglaló és következményei birtokbaadás ha több tulaj adja el akkor kinek mikor mennyit kell utalni kinek hány százalékban lesz a tulajdona bankszámlaszámok mi marad a lakásban kb ennyi. A nagy komoly ügyvédünk csak megfogalmazza de a miénk még azt sem tudta rendesen mert értelmetlen mondatokat irt bele és a bank a hitelnél mindig módosítást kért kb 3 szor lett javítva az ügyvéd csak pecsétet nyom rá bár a földhivatalosról lemaradt és még én járkáltam utánna egy csomót meg adja hozzá a nevét beküldi a navhoz meg a földhivatalba és lenyúl jó sok lóvéval.
5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm, ahogy fent írtam szerinted az lehetséges/jó?
2014. ápr. 30. 09:19
6/7 anonim válasza:
Szerintem rendben van ahogy irtad. Hogy dátum nélkül jó -e azt nem tudom de max dátumot mindenképp irjátok bele hogy max meddig és hagyjatok fent egy bizonyos összeget amiben megegyeztek az eladóval amit csak birtokbaadáskor utaltok.
7/7 anonim válasza:
Általában az ingatlanirodák ügyvédjei azok, akik a legjobban ismerik azt, hogyan kell megfogalmazni egy ingatlan adás-vételi szerződését. Lehet kikötni időpontokat: első részlet azonnal a szerződéskötésnél, második mikor, harmadik a kulcsok átadásakor (birtokba adás). Én is három részletben kaptam meg a pénzemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!