Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Haszonélvezet halálozás...

Haszonélvezet halálozás esetén automatikusan megszünik vagy be kell jelenteni?

Figyelt kérdés
2016. jan. 16. 07:09
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell bejelenteni, de halotti anyakönyvi kivonat másolatát meg kell tartani és amikor a haszonélvezettel kapcsolatos dolog jelentkezik, akkor kell bemutatni. Ha fontos, hogy törlésre kerüljön a haszonélvezet, akkor lehet lépéseket tenni a törlés érdekében.
2016. jan. 16. 07:17
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

A földhivatalhoz biztosan jelenteni kell, hogy a tulajdon lapról törölje a haszonélvezetet.

Illetve a hagyatéki eljárás során kitérni rá, meglehet, hogy a hagyatékit lefolytató közjegyzőnek lesz a feladata ebben az ügyben intézkedni!!!

2016. jan. 16. 07:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én anno (2005-ben) bevittem a halotti anyakönyvi kivonatot a földhivatalba, az ingatlan már az én tulajdonom volt, a haszonélvezet az elhunyt hozzátartozóm nevére szólt. Minden további nélkül törölték a haszonélvezeti jog bejegyzését.
2016. jan. 16. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Penzertagy ingyen?
2016. jan. 16. 11:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Nem emlékszem sajnos, mert azzal egy időben kértem ki tulajdoni lapokat is, és már nem tudom, hogy amit kellett fizetnem, az csak azoknak az illetéke volt, vagy egyéb költséget is tartalmazott.
2016. jan. 16. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!