Hol érdemes fiatalként Pesten első lakást venni?
Az egyik szempont, hogy viszonylag olcsó legyen, de lehetőleg könnyen elérhető a belváros, mert oda fogok járni suliba, bulizni stb.. De azért a nyolcker közepébe sem szeretnék menni, nem igazán tolerálom a drogosokat, csöveseket, plusz 50 kilós lány vagyok :D
Akár kijjebb eső kerületek is megfelelnek ha van éjszakai busz/metró vagy bármilyen kötöttpályás járat amivel nem kell izgulnom hogy elkések reggel és este sem lopnak szét/el :D köszi!
Szerintem a XIV ker. ideális, kertváros, mégis közel pesthez, és zugló mindig is keresett hely volt, most már nem olyan drága mint régen.
Arra gondolj vételkor, hogy el is tudd adni.
Nem biztos hogy bejön a vásárolt lakás, pl szomszédok miatt, és kint a halál f.aszán az huszonxedik kerületben eladhatatlanok a lakások.
Minél közelebb van a belvároshoz, annál könnyebb eladni.
Nem növekednek már az árak (az csak nyári hír), hanem már nagyjából megálltak. Tudom, mert figyelem fél éve mindenhol (csak a saját szememnek hiszek, a sajtónak, a szép ingatlancéges grafikonoknak, és fórumos okostojásoknak, bértrolloknak nem). Most már csak egészségesen ingadoznak az árak. De kicsit még várnék a vásárlással, most jött néhány olyan változás, aminek hatására kicsit elindulnak lefelé.
Tavasszal amúgyis kényelmesebb lakásnézőbe járni és költözni is ha úgy adódik.
A hitellel majd vigyázz.
Én évek óta követem az árakat, de idén növekedtek legtöbbet, és nyár óta is emelkedtek az árak, legalábbis az én kategóriámban. Nem tudom, lesz-e változás.
Kérdező, ha nincs hiteletek, az egyszerűbb, mert ott a ti oldalatokra nem kell várni, az eladón viszont sok múlhat még így is, pl. ott laknak-e még, van-e albérlő, akinek ki kell költöznie, vagy teljesen üres a lakás, illetve hogy nekik van-e hitelük, amit a vételárból akarnak végtörleszteni. Én árcsökkenésben mostanában nem hiszek. Nyáron is reménykedtünk, hogy már a plafont verik az árak, és egy kicsit még talán lehet várni, de volt egy megérzésem, ami nem ezt súgta, és bejött, jó, hogy akkor belementem a vásárlásba, mert most megint meg lennék lőve.
Év elején és nyáron valóban volt egy nagyobb kiugrás árakban, ezt senki nem vitatta, de azóta elfogytak a befektetők (akik brókercégek helyett lakásba akartak fektetni) és ugyebár most tél van, szokás szerint visszaesett a kereslet.
Nyilván ez máshogy néz ki ingatlanos és befektetői szemszögből, ezek kötelességüknek érzik azt reklámozni, hogy folyamatosan nőnek az árak, de pont ez a két típusú ember az, akiknek hinni nem szabad, a pénzügyi hírek portálainak sem főleg akik ingatlanirodákra hivatkozva osztanak meg adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!