Mire kell odafigyelni egy első albérletnél főleg jogi tanácsokra van szükségem, esetlegesen olyan hasznos infokat szeretnék hogy a közműveket érdemes-e átiratni meg hasonlók?
A bérleti szeződésben foglaltaknak utána néztünk már főként ezekre a dolgokra lennénk kiváncsiak amiket itt megkérdeztem!
Mivel a párommal együtt költözünk össze a szerződést közösen ajánlatos aláírni?
Érdekelnek olyan tanácsok is hogy milyen lakás a legjobb pl a szobában parketta, padló vagy padlószőnyeg meg egyéb dolgok mivel szokott probléma lenni főleg butorozott albérletnél!
Egyébként a butorozott albérletnél milyen háztartási eszközök butorok szoktak lenni vagy mit kell beszerezni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A közműveket érdemes átíratni, akkor nincs belőle vita.
Ha együtt írjátok alá a szerződést, akkor egyetemlegesen vagytok felelősek, a bérleti díj fizetéséért is. Vagyis az bármelyikőtökön teljes egészében követelhető (pl. ha szétmennétek, és valamelyikőtök nem fizet). Ha egyvalaki írja alá, akkor csak ő felel.
Padlószőnyeg nehezen tisztítható. A berendezés meg az ajánlattól függ, de konyhai nagygépek, mosógép általában benne van.
Határozott időre kötött szerződést nem lehet felmondani, erre vigyázzatok. Ha aláírtok egy ilyet, és mégsem tetszik a lakás, nem tudtok elmenni.
Mostanában engem csak csóró albérlők szálltak meg , így nem tudtak kauciót sem fizetni , hogy szállnának be ügyvédi költségbe :))) Így nem írok semmit amivel lehet még bebiztosítják magukat . Ha nincsen pénz mehetnek a repedtbe:O
Lehet, hogy érdemes elkészítened egy szerződés mintát (akár ügyvéddel, jogásszal), amit fel tudsz ajánlani a tulajnak. Amit érdemes belevenni, hogy milyen javításokért kell neked fizetned és milyenért neki. A festésre is jó kitérni, én legalábbis egyszer elég rosszul jártam miatta. Van, ahol szokták jegyzőkönyvezni a bútorokat is. Ami még saját tapasztalat, hogy nézz utána, hogy árulják-e a lakást. Jogi ügyekben most ennyi jut eszembe.
Ha van még konkrét kérdésed albikkal kapcsolatban, szívesen válaszolok. Nekünk most sikerült összeköltözni a párommal, hosszas keresgélés után... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!