Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mik ennek a 69nm-es lakásnak...

Mik ennek a 69nm-es lakásnak a méretei? Többi lent

Figyelt kérdés

[link]

Méretezett alaprajzra lenne szükségem csak sajnos nem találtam mást.Ha valaki tudna nekem ebben segíteni azt megköszönném.

Szabvány méretű lakás :D

2015. nov. 17. 10:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nincs olyan, hogy szabvány méretű lakás.

Olyan van, hogy típusterv, meg házgyári típusterv alapján épített lakás. Azonban ezek projektenként eltéréseket mutatnak, tehát amit te szeretnél az nem megy.

A rajz alapján, ha méretarányos, lehet számolni közelítő méreteket. Ezt te is meg tudod tenni, ha tanultál matematikát általános iskola 8. osztályában.

Ha nem méretarányos a rajz, akkor még ez se fog menni.

Nem kéne lehülyézni a válaszadókat, mikor látszik, hogy fogalmad sincs az egészről...

2015. nov. 17. 18:35
 12/27 anonim ***** válasza:
67%
Kinyomtatod a képet (az arányokon ne változtass!), leméred rajta cm-ben a távolságokat, és ez alapján ki tudod számolni a papíron levő területét cm2-ben (két téglalap területét kell összaadni). Tegyük fel, hogy kijön 180 cm2. Ekkor a 69-et elosztod 180-nal, és megkapod, hogy 1 cm2 a rajzon mekkora területű. A példánkban 69/180 = 0,3833. Négyzetgyököt vonsz ebből az értékből, ekkor megkapod, hogy a rajzodon 1 cm hány méternek felel meg (a példánkban 0,619 m). A többit rád bízom.
2015. nov. 17. 21:45
 13/27 anonim ***** válasza:
67%
Persze ez csak közelítő számításnak jó. A 69 m2 (jó esetben) hasznos alapterületet jelent, és ott fontosak a belső falvastagságok, amiket figyelembe kell venni.
2015. nov. 17. 21:48
 14/27 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Nekem 0.5négyzetcentiméterre azaz egy négyzetrácsra 0.388 jött ki.Közbe munkatársammal beszéltem akinek ugyanilyen elrendezésű és méretű a lakása.Másik városban lakik amúgy.Úgy emlékezett a leghosszabb oldala a falnak 10,5m.Na így jött ki a 0.388.Szóval nagyjából stimmel is.Mondtam ha tud hozzon alaprajzot méretekkel.Ha nem akkor marad a számolás.Bank meg nyeljen sót!Mindenre kíváncsiak ez csak egy apróság.Jó hogy vizeletminta nem kell nekik.Köszi a válaszokat.
2015. nov. 18. 05:06
 15/27 TappancsMancs ***** válasza:
55%
A bank szerintem nem fogja elfogadni ha bárki is rajzol valamit. Nekik a Fölhivatalból az eredeti tervrajz másolatát kell kikérni. Kis sorban állás meg kérnek érte valamit. Kétlem hogy egy banknak elég valami rajz. Ha szerencséd van az eladónak megvan és utánvétel küld neked fénymásolatot. Vagy irány a Földhivatal.
2015. nov. 18. 15:24
 16/27 TappancsMancs ***** válasza:
Önkormányzatnál még előfordul bevallásos okirat, hogy adatok stb és felelősségem tudatában kijelentem, hogy a valóságnak megfelelnek a fenti adatok. Banknál? Ők szerintem csak igazolást fogadnak el. Hivatalos tervrajz másolatot.
2015. nov. 18. 15:41
 17/27 TappancsMancs ***** válasza:

"Az egyik leggyakrabban igényelt adatszolgáltatás a térképmásolat (helyszínrajz), melynek igazgatási szolgáltatási díja jelenleg 3000,- Ft."

[link]

2015. nov. 18. 15:48
 18/27 TappancsMancs ***** válasza:

Jé valahova félre írtam. El volt kezdve utánanéztem és elfogadják az ügyfél által készített alaprajzot. Ezt gép számolta (m2/m). A4 méret.

[link]

2015. nov. 18. 17:25
 19/27 TappancsMancs ***** válasza:

Lemaradt méret javítottam, ez az utóbbi okés. Azért csak A4 lett mert akkor ez megfelel.

[link]

2015. nov. 18. 18:54
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Az erkély alapterülete pi, a fürdőszobáé meg az e (Euler állandó)

:D

2015. nov. 18. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!