Vagy a legtöbben belebuktak, úszott a lakás? Én nemrég vettem fel, fizetem, a futamidő és az összeg sem hosszú, mégis félek.
2015. szept. 25. 19:54
1/9 anonim válasza:
Hülye kérdés, ha senki nem fizetné vissza akkor nem adnának a bankok.
2015. szept. 25. 19:59
2/9 anonim válasza:
Igen,mi visszafizettük,mert eladtuk a házunkat.Pedig tudtuk fizetni a megemelkedett törlesztőt is(35-ről 67-re),csak sok minden nem tetszett nekünk benne,és be is rágtam az egész banki témára.Azért,azt hozzátenném,hogy mi majdnem 50% önerővel vettük a házat.Az a meglátásom,hogy azok lettek nagyon rossz helyzetben,akik anno minimális önerővel vették fel a hitelt.Most veszünk egy másikat a megmaradt pénzből készpénzre(nagyon jó áron találtam),és a felújításra veszünk fel pénzt.Így feleannyi lesz a hitelünk,mint a másik háznál volt.15 évre vesszük, fel,úgy hogy addig nyújtózkodunk míg a takarónk ér,tehát a havi törlesztőt úgy állapítjuk meg magunknak,hogy ha bármelyikünkkel történik valami,akkor ha szűkösen is,de meg tudjunk élni,természetesen a törlesztőt is kifizetve.Ráadásul szeretnénk -ha minden jól megy- 5-7 évvel előbb kifizetni a hitelt.
2015. szept. 25. 21:42
3/9 anonim válasza:
20% önerővel vettünk házat 5 évvel ezelőtt. 10 évre, de fizetünk lakástakarékot is, amivel 2,5 évvel korábban végtörlesztünk Elvileg.
Tudjuk fizetni, nincs gond.
2015. szept. 25. 22:33
4/9 anonim válasza:
Meglehetősen sokan visszafizették már. Mi is, szerencsére a futamidő vége előtt.
2015. szept. 26. 08:14
5/9 anonim válasza:
Bankban dolgozom. Az a jellemzőbb, hogy az emberek fizetik rendesen a hitelt, és vannak sokan, akik idő előtt végtörlesztenek is. Csak hát ők nem mondják, tőlük nem hangos a híradó. Ha a legtöbben belebuknának, akkor a bankok is elbuknának. A banknak sem buli a bedőlt hiteles, ugyanis leköti a forrásokat, céltartalékot kell rá képezni stb, így rontja az eredményességét, piaci megítélését, árát stb.
Tudod, hogy évente hány kényszerértékesítés történik?
2015. szept. 27. 18:54
6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Elmondod? S azt is,hogy nagy bank vagy kicsi,amiről szó van.
2015. szept. 28. 06:57
7/9 anonim válasza:
3-as vagyok.
Mi fizetünk törlesztőbiztosítást, így munkahely elvesztés esetén segít, vagy ha egyikünk meghalna, akkor kifizetné a fennmaradó tőkét, így az özvegynek nem lenne hitele...
2015. szept. 28. 09:05
8/9 anonim válasza:
" , de fizetünk
lakástakarékot is, amivel 2,5 évvel
korábban végtörlesztünk Elvileg."
Ennek mi ertelme? Miert nem magasabb hiteltorlesztest fizetsz ltp helyett?
2015. okt. 22. 08:47
9/9 anonim válasza:
Mert a lakástakarékra adnak kamatot, meg az állami támogatást.
Viszont nem egy akkora havi összeg, ami jelentősen változtatna a havi törlesztőn, így a végső időponton.
Nem a hitellel együtt kezdtük, 2 évvel később nyitottuk a lakástakarékot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!