Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha valakinek felmondják a...

Attila1400 kérdése:

Ha valakinek felmondják a lakáshitelét és nem él Magyarországon a bank vonhatja a fizetésből Eu-s országban?!

Figyelt kérdés

#behajtás #Felmondott lakáshitel
2015. jún. 11. 20:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha felmondják a hitelt, akkor már nem a fizetésből vonogatnak, hanem árvereznek.
2015. jún. 11. 21:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Ja igen akkor pontosítanék. Mint a jo magyar valóságban az igatlan kevesebbet ér mint a hitel összege.Ergo hiába árverezik a lakást marad rajta még. Ennek az összegnek a sorsára lennék kiváncsi :)
2015. jún. 11. 21:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
"jó magyar valóságban"... Máshol is fizetni kell a hitelt, máshol is piaci ár alatt árverezi a bank a házat.
2015. jún. 11. 22:46
 4/11 A kérdező kommentje:
A jo magyar valósagot azert irtam mert nem azzal van a baj hogy fizetni kell a hitelt hanem azzal hogy 6 ev alatt visszafizettem a felvett hitelt es az elszamolas miatt 4,5 millioval tobb a toketartozas mint mikor elkezdtem. Ahol en lakom ott pl egy auto vasarlasakor tisztan leirjak hogy menni lesz a kamat osszegszeruen es a torleszto az elso honapban illetve az utolso honapban is egyenlo. A rosszizű megjegyzésekre nem vagyok kivancsi koszi
2015. jún. 12. 04:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az EU-n belül lehetősége lesz a hitelintézetnek, hogy behajtást kezdeményezzen. (EU-n kívül is, az más kérdés, hogy ott milyen sikerekkel).

Viszont azt se feledd el, hogy a pénzintézet elég sokáig fenntarthatja a követelését (amit valószínűleg úgyis el fog adni egy követelés kezelőnek, aki meg még inkább várni fog), és a szépen növekvő tartozás könnyen megtalálhatja az embert, ha egyszer újra bármi köze lesz Magyarországhoz.

Amúgy:

- Ahol te laksz ott sem hiszem, hogy minden hitel olyan lenne, aminek egy 20 éves periódusban soha semmilyen körülmények között nem változik a kamata, jöhet kamatemelés, hiperinfláció bármi, stabil a hitel. Ha van is ilyen, akkor ott egyszerűen a termékbe be van építve az erre szóló biztosítás, alaposan drágítva a hitelt. Egyébként Mo-n is adott sok bank ilyen papírt, amin előre le volt írva, hogy 240 hónap alatt hogy fog alakulni a törlesztés, de ezt forint alapú hiteleknél tették csak meg, mert ott legalább napi árfolyam mozgás nincs, és persze ezt az első kamatperiódusban érvényesíthető váltás azonnal felülírhatta.

- A hitelt nem fizetted még vissza, mivel devizában van az elszámolás, így csak egy rakat forintot adtál vissza, ami nem fedezi a felvett devizát, és annak kamatait (ugye te sem adnál kölcsön pénzt úgy, hogy csak a tőkét kéred vissza, mivel 20 év alatt csak simán állampapírból elérnél vagy 30% hasznot a kamatos kamatokon, és ott se kockázat, se munka nincs vele).

2015. jún. 12. 06:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Az akkori hitelt en ugyanugy forintban kaptam ezt te is tudod nem volt mogotte semmilyen valuta.Csak a neveben volt devizahitel. Persze hogy nem adnek csak puszira hitelt ez termeszetes. De az hogy anno 165 ft on vettem fel most pedig 256 ft on szamoltak el az azt gondolom a tisztesseges szot meg surolni sem surolja.En magyar ember vagyok aki 39 evig becsuletesen tanult elt Magyarorszagon de sajnos szomoru hogy azt kell mondjam ahol most elek sokkal de sokkal elhetobb orszag ahol nem ugy jarok dolgozni hogy jaj meg csak kedd es hatravan x nap. Arrol nem is beszelve jelenleg egy fizetesbol tartom el a csaladomat nem is akarmilyen szinvonalon. Most ugy erzem nem szeretnek visszakoltozni mert nem vagyom egy olyan helyre ahol teljesen hulyenek nezik az embert ahol akkor vagy cool ha lehuzod a masikat. Persze vannak kivetelek.
2015. jún. 12. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt mögötte semmilyen deviza, akkor miért volt sokkal olcsóbb, mint a forint hitel?
2015. jún. 12. 18:17
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Az akkori hitelt en ugyanugy forintban kaptam ezt te is tudod nem volt mogotte semmilyen valuta.Csak a neveben volt devizahitel."

Hihetetlen, hogy 6+ év után sincs semmi fogalmad arról, hogy mit írtál alá. Nem forintot vettél fel, hanem -gondolom- svájci frankot, amit nem forintban kellett visszafizetned, hanem svájci frankban. Az, hogy anno forintban adták oda neked az akkori árfolyamon, az ugye jó volt neked, mert nem veszítettél pénzt a váltás miatt, ugyanez a helyzet a visszafizetéssel. Úgyis forintra váltottad volna, így már eleve forintban adták.

Egyébként megsúgom, hogy a devizahitel nem magyar találmány, máshol is szarban van, aki CHF-ben vette fel, nem csak Magyarországon.

2015. jún. 12. 20:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem akarok szemelyeskedni de gondolom te mindig mindennel nagyon tisztaban vagy. Azt gondolom sok embert becsaptak ezzel a deviza hitellel es en is megsugom neked tisztaban vagyok azzal ami korulottem van. Talan pont ez a gond. Ha en is birka lennek mint az orszag nagy resze akkor megelegedetten neznem az rtl klubbot minden este. De nem teszem hanem ertelmesen boldogan elem a napjaimat a gyonyoru csaladommal!
2015. jún. 13. 15:46
 10/11 anonim válasza:

Miert csaptak be? Bele volt a szerzodesbe, hogy volt arfolyamkockazat es azt te viseled. Azert, amiert a vilaggazdasag megroggyant 2008-ban, nem a bank es nem is te vagy hibas. De azert, amiert a hitel felvetelekor ezzel nem is szamoltal, igenis te vagy a hibas. Szomoru dolog ez, tudom, sokan megszivtak itthon es kulfoldon is. De attol meg nem lesz atveres.

Amugy adhattak volna a hitelt akkor frankban is es bukhattad volna a szazezreket az atvaltason. Akkor nem lettel volna felhaborodva?

2015. jún. 15. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!