2 tulajdonú ingatlan átírása egyik félről a másikra. Ingatlanosnak kell fizetni ilyenkor ha be van adva?
Figyelt kérdés
Van egy ingatlan 2 tulajdonnal ami be lett adva ingatlashoz. Idő közben megegyezetünk egymás között és megvásárolnám a másik fél 50% részét. Kell fizetni ilyen esetben is az ingatlanosnak?
További kérdés ha kell lehet olyat hogy én megveszem az ő részét és tovább hirdetem a házat hogy neki ne keljen fizetnie az ingatlanos felé. Mivel nekem nem kéne hisz az én részem nem lett elava.
(Ha lehet ilyet akkor benthagynám az ingatlant csak az eladási ár 4X hirdetttetném tovább.)
2015. szept. 21. 19:31
1/2 anonim válasza:
Attól függ, milyen az ingatlanossal kötött szerződés. Egyébként neked illetéket is kell fizetned az ingatlanszerzés miatt. Az eladónak pedig esetleg adót, ha olyanok a körülmények. Nem jársz túl jól, ha azonnal továbbadod, mert az új szerzemény azonnali eladása után jelentős adófizetési kötelezettség keletkezik. Egyébként meg minek tartani az ingatlanost, amikor Ő úgyis az ingatlan.com-on hirdeti, amit te is ugyanazzal erővel megtehetsz ??
2/2 A kérdező kommentje:
Az épület tobb mint 6 eve örökölt
2015. szept. 22. 08:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!