Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet lakóházat venni...

Nikóc@ kérdése:

Hogyan lehet lakóházat venni hitel nélkül?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy jogilag van e arra lehetőség,hogy közvetlen az eladónak törlesszük le a vétel árat?

Rendesen hivatalosan ügyvéd előtt lepapírozni az egészet,hogy az eladü is védett legyen ezáltal mert így szerintem ő is nyugodtabb lenne hogy van rajtunk támadó felület....

Tegyük fel hogy létrejön a dolog.....az a másik érdésem hogy miután a ház a nevemre került és átminősitettem lakóházzá,hogyan tehetek a gyermekemre haszonélvezeti jogot?

Ez azért lenne fontos mert ha ne adj Isten történik valami ami miatt megcsúszna az ember,ne tehessen az utcára.

Úgy tudom hogy a haszonélvezeti jog halálig szól,és mivel a gyerek kiskorú így szeretném magunkat bebiztosítani...

Nagyon kérem hogy csak az válaszoljon aki érti hogy miről beszélek,mert nagyon idegesítő hogy néha olyan is hozzászól és minősít akinek fingja sincs a feltett kérdésről.

nagyon köszönöm !

2015. júl. 14. 12:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
67%

talán ezerből 1 ember fog neked ingyen hitelt adni.

Szerinted neki miért érné meg részletre adni, hogyha csak vár a saját pénzére és haszna nincs?

És máris a svindli jön elő neked, hogy ha megcsúszol akkor ne rakhasson ki stb...

2015. júl. 14. 13:05
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

igen van lehetőség ilyenre ha az eladó belemegy. Ha nem fizetitek és bíróságra behajtókhoz kerül akkor attól,hogy haszonélvezeti jog van rajta még simán elárverezik a haszonélvezeti joggal együtt és soha nem tudni milyen tulajdonost fogtok megnyerni. Viszont minden bizonnyal addig ameddig a teljes vételárat nem fogjátok kifizetni az eladónak lesz haszonélvezeti joga vagy úgy lesz megírva,hogy csak a teljes vételár kifizetése után kerül majd a ti tulajdonotokba. Olyanba pláne ha az eladó is hozza az ügyvédet nem fognak bele menni,hogy csak úgy pusztán a ti tulajdonotokba kerül ő meg lesz a "senki" akinek 10-15 évig fizettek

.

2015. júl. 14. 13:06
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
vagy jelzálogjog lesz bejegyeztetve. Szóval ha valaki ilyenbe belemegy és azért van esze neki vagy az ügyvédnek akkor nem igazán fogjátok tudni megjátszani azt,hogy fizettek ameddig kedvetek van aztán utána csak éldegéltek boldogan a ki nem fizetett házba
2015. júl. 14. 13:14
 4/17 anonim ***** válasza:
63%
A kérdező két külön kérdést tett fel. Mindkettő járható normális ügyvéddel. A részlet fizetéssel vásárlás egyre gyakoribb főleg kisebb értékű ingatlannál. És az eladó is bele megy ha másképp nem tudja eladni a házát. Ismerőseim is így vettek havi 100 at fizetnek míg ki nem fut a 3 millás vétel ár. Így kevesebb mint 3 év alatt ki fizetik és nem kell 20 év alatt a dupláját vissza fizetni. Persze ilyenkor a 3 év inflációja is még rá megy de az már nem tétel. Ha meg már a ki fizetted és a nevedre kerül na akkor kell a földhivatalnál be jegyeztetni a holtig tartó haszonélvezetet ami a tulajdoni lapra kerül rá. Ezt szintén az ügyvéd intézi.
2015. júl. 14. 13:15
 5/17 kovpet ***** válasza:
85%

Ez amúgy hogy fér nálad össze:

"hogy az eladü is védett legyen"

"történik valami ami miatt megcsúszna az ember,ne tehessen az utcára."

Egy lakás több millió. Ha simán bankba teszi azt a pénzt, akkor kap rá kamatot, kockázat nélkül. Miért adná valaki ingyen a pénzét, nagy kockázat mellett?

2015. júl. 14. 13:16
 6/17 A kérdező kommentje:

Nos az ingatlan külterületen fekszik az Isten háta mögött,hitelt nem kapunk mert egy családtagot kiseítettünk és azt tőlünk vonják.Maga az ingatlan értéke 3MFt.

A bácsi nyugdíja sé már nem bírja hogy naponta 20 km-t biciklizzen ki hogy gondozza a kertet...

Én egy reményvesztett ember vagyok és végső elkeseredésemben fognék bele ilyenbe...ez még csak egy álom hogy a bácsi belemegy én csak arra voltam kíváncsi hogy lehetséges e..

Azért szeretném hogy védve legyen mert egy nagyon rendes ember aki ledolgozta az életét épített két házat felnevelt egy beteg gyereket....

Nem akarom kimiskárolni...van keresetünk tudnánk neki fizetni rendesen,csak tudni szeretném a jogi oldalát egy ilyen dolognak

2015. júl. 14. 13:32
 7/17 kovpet ***** válasza:
80%

Az ingatlan adás-vételhez kötelező az ügyvédi részvétel, tehát mindenképp ügyvéddel fogjátok csinálni a szerződést, akkor meg már erről is tudtok konzultálni vele.

Kis érték esetén még akár bele is mehet a dologba. A 3 millió jelenlegi havi banki kamata néhány ezres, tehát sokat nem bukik vele, nektek viszont segít.

De azt szerintem felejtsd el, hogy már most a fizetés alóli kibújás jár a fejedben, ez nagyon gusztustalan, már ne haragudj. Egy ártatlan és jóhiszemű embert vernél át ezzel. Erre nem mentség az, hogy reményvesztett vagy.

2015. júl. 14. 13:43
 8/17 anonim ***** válasza:
73%
Ki az a hülye, aki ilyenbe belemegy, hogy x év után se látja a pénzét?
2015. júl. 14. 15:21
 9/17 A kérdező kommentje:

nem hátulról akartam jönni azzal hogy ha valami megcsúszik,nem a jóhiszeműségét akarom kihasználni,de ha már itt tartunk...mi van ha mondjuk szegény azelőtt meghal hogy lemenne ez az egész és mondjuk a felesége ki akara tenni bennünket vagy ilyesmi...én ilyen dolgok miatt keresem a dolgok jogi oldalát....miért kell itt minősítgetni az embert bakker nem is ismertek,-kérdeztem valamit amire kb 3 reális válasz érkezett a többi ember meg egyböl azt hiszi hogy hátulról akarok jönni meg ilyenek...ez egy komoly dolog ha egy ilyenbe belefogok gyerekkel az oldalamon akkor had legyen már nekem ill.a gyermekemnek is valami biztosíték arra vonatkozóan hogy ha valami oknál fogva elvesztem a munkahelyem akkor ne keröljek egyből az utcára......egyébként néhány embernek át kellene néznie az értelmező szótárat,kérdésre válaszolni kell nem pedig az embert minősíteni.....

Senkinek nem kötelező válaszolni,de joga sincs egyből azt gondolni hogy ki akarok használni bárkit is....

2015. júl. 14. 16:28
 10/17 anonim ***** válasza:
első vagyok. igazad van, bocsánat, így már megértem a te oldaladról is ezt a biztonsági dolgot, hogy csúszás stb... védheti mind a két oldalt
2015. júl. 14. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!