Végrehajtó milyen papírt írathatott velem alá? Miről szólnak?
Ez szívás.
Ha apósod lakására végrehajtás van, akkor az nem tegnap kezdődött. Kérdezd meg apóst, hogy ki az (végrehajtó), aki az ő ügyével foglalkozik.
Őket hívjátok fel és kérdezzetek rá, hogy mi is történt tegnap?!
Az, hogy az emberünk nem mondta meg, hogy ténylegesen kicsoda, csak miután aláírtad a papírt nem egy gerinces dolog, de hidd el, hogy a legtöbb esetben ez kell ahhoz, hogy történjen valami "pozitív" irányba. Nyilván, ilyenkor a pozitív irány a végrehajtót illeti.
Az pedig, hogy te milyen befolyásoltság alatt írtál alá valamit/cselekedtél, az a kutyát se érdekli.
Legközelebb nem írsz semmit alá. Főleg nem úgy, hogy az adott dolog nincs is a tulajdonodban.
Az pedig csak egy mellékes, hogy még ha "kómás is vagyok" semmit nem írok alá úgy, hogy min. 1× nem olvastam el.
Te nem hü..e vagy, hanem egy igazi bal.fax. Már bocsánat ..
Mint írtam már az egyik válaszomban:
Após megnézi, hogy ki a végrehajtója (mivel ezek szerint, ahogy feltételeztem kapcsolatban állnak már egy ideje egymással) és felhívja őket.
Az ügyintéző pedig esti mese keretében vagy felolvassa, hogy mit írtál alá, vagy lesz akkora szemét, hogy nem ad tájékoztatást.
Maximum még személyesen próbálkozhat ilyenkor.
Az pedig, hogy mennyit kell befizetni a végrehajtónál, tehát mennyivel tartozik, kötelessége a végrehajtónak kiadnia. Ugyanis, ha csak 2 millával tartozik após és befizet (teljesen mindegy, hogy hogyan, milyen ügyön át) 10 millát, akkor kicsit nagy az eltérés, nemde?!
Egy normál banki hitelnél is, ha valaki pl. előtörleszteni akar, akkor beadja az igényét (formanyomtatványon) és 3-5 napon belül megkapja a hitelbírálati osztálytól, hogy mennyi hátraléka van a hitelből, valamint hogy mi a határidő, amíg adott számlaszámra ezt be kell fizetnie.
Apósod vevője se tud addig semmilyen végrehajtást kifizetni lakás vételár címén, amíg nem tud se számlaszámot, se közleménybe való ügyfél kódot/számot, valamint összeget.
Ez eléggé bűzlik .. olyan nincs, hogy a végrehajtó nem mondja el, hogy mennyit kell kicsengetni azért, hogy a lakás tehermentes legyen.
Hogyan lehetne eladni a lakást? Úgy, hogy após kicsengeti az összeget, de itt megint visszakanyarodtunk a végrehajtóhoz.
Após menjen be személyesen, ne telefonálgasson akkor.
Verje az asztalt, hogy követeli az ügy aktáját.
Kötelességük felvilágosítást adni. Pláne személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!