Vásároltam árverésen egy családi házat. A földhivatali átírta a tulajdonjogot a nevemre. A volt tulaj viszont, aki nem lakik ott (de naponta ránéz a házra) még a kulcsok birtokában van. A végrehajtó iroda nem kezdeményez kilakoltatást ápr 15-ig?
Ha a régi tulaj nem lakik ott, akkor kit kellene kilakoltatni?
De az új tulajdonos mindig kiszokta cserélni a zárakat, biztonsági okokból.
A ház a tiéd.
Tanúk előtt mondva hagyj neki pár nap határidőt, hogy az ott lévő esetleges ingóságait elvigye, ennek letelte után pedig az első válaszban is említett lakatos-zárcsere-megoldás következik.
Ha a cuccait addig nem vitte el, akkor azokat kiteszed az udvarra, és ponyvát terítesz rá. Legkésőbb ettől a pillanattól fogva igyekezni fog, hogy elhordja.
Igaz, én nem árverésen vettem a lakásomat 1 éve, de kapott 1 hónap határidőt az eladó, hogy kipakolja a volt lakását. Tele volt bútorokkal, lexikonokkal, stb.
Január 19-én találkoztunk a lakásomon (amit megvettem tőle). Írtunk egy átvételi papírt és közben már szerelték is a zárakat a srácok. Mindegyiket lecseréltettem egyből.
Szinte semmit nem pakolt ki a lakásból. Minden cumó a halott anyukájáé volt.
A lexikonokat és pár könyvet megtartottam, a többit (bútorokkal, holmikkal együtt) az önkormányzatnak ajándékoztam.
Hétfőn első dolgom volt a szociális osztályt felhívni, hogy mik vannak, amit ellehet vinni, de én nem fizetek semmilyen szállítást/rakodást.
Aznap délután fél 5-kor csengettek és 1 óra alatt kipakoltak mindent. Vitték hajléktalanszállókra, stb.
A régi lakásomat anno albérletbe adtam ki. Volt 5 év alatt 3 bérlőm. Utolsó bérlő kifizetett mindent és "lelépett". Tv-től kezdve, ágyon át minden ott volt.
Ezeket is elosztogattam, de volt, amit kitettünk az utcára, ugyanis pont lomtalanítás volt.
Valami nagy érzelmi szálak is közhetik a helyhez, a házhoz .
Ha bank vette el ,és árvereztette ,ne csodálkozz rajt .
Tudod te hogy mi állhat a háttérben ? Ezek szerint nem .
Legalább a kulcsokat megtartja emléknek .
Te "könnyedén" szerezted meg azt,amiért más nagyon sokat dolgozott. Nem bíztos hogy őt lehet okolni ,hogy ide jutott.Kicsit érezd magad az ő helyzetébe,mindjárt másképp látod a világot .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!