Gázbojlernél a gázcsapot naponta nyitni-zárni takarékosság céljából lehetséges?
Az albérletemben régi típusú gázbojler van, ugye ez melegíti a vizet, őrlángon ég.
Nap közben nem nagyon lenne rá szükségem, és hogy az őrláng se égjen takarékosság miatt, meg lehet azt tenni, hogy napi szinten lezárom a gázcsapot, este meg reggel meg újra megnyitom és begyújtom?
Nem lesz ettől valami baja? Kb. napi 1 köbméter gázt takarítanék így meg.
" napi 1 köbméter gázt takarítanék így meg."
Na ez nagyon furcsa lenne,ha az őrláng megenne kb. napi 1 m3 gázt! Esetleg ha tíz nap alatt.De az sem biztos.
"Őrlángos készülék esetében állandóan ég egy kis láng az égő felett, amely melegíti a termoelemet, vagy bimetál égésbiztosítót. Ez a pici láng a beállítástól, illetve hálózati gáznyomástól függően évente kb. 250-300 m3 gázt fogyaszt."
Ezt nem én mondom, hanem Váradi Tamás okl. épületgépész mérnök.
"okl. épületgépész mérnök."
Én nem vagyok mérnök de a szavam biztosabb az övénél.Már csak azért is lemértem. A 15-éves Magyar 28kw-os gázkazánom őrlángja 24-h alatt fogyaszt 0,3 m3 gázt. Ennyit a Mérnökről ! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!