Árverésen vásároltam egy házat. Mennyi idő még birtokba adja a végrehajtó, és mi a menete?
Árverésen vásároltam egy házat. Már kb. egy hónapja kifizettem a teljes vételárat, birtokbavételi kérvényt küldtem utána a végrehajtónak. Ez nagyjából egy hónapja történt, de még azóta nem jelentkezett a végrehajtó, hogy birtokba adja a házat.
A kérdésem az lenne, hogy körülbelül mennyi idő múlva szokta a végrehajtó átadni a házat? Nem pontos időre gondolok, csak hogy nagyjából tisztába legyek vele. Ő fog jelentkezni, vagy nekem kell keresni őt?
A ház lakatlan már 2-3 éve.
Még arra lennék kíváncsi, hogy működik az ingatlan birtokba adása? Kijön a végrehajtó, hozza a kulcsokat, felírja az óraállásokat, és átadja a ház kulcsait? Valahol azt olvastam nekem kell biztosítani a ház átadását. Ez mit jelent pontosan? Vannak valami feladataim még?
Nagyon köszönöm a válaszait előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!